• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2021

15:23

Skandal nad skandalima! NOVAKU POSTAVILI ULTIMATUM, a Australijanci ne moraju da se vakcinišu!

Tenis

Skandal nad skandalima! NOVAKU POSTAVILI ULTIMATUM, a Australijanci ne moraju da se vakcinišu!

Podeli vest

Australijanci su poručili stranim teniserima da neće moći da se takmiče na Australijan openu ukoliko ne budu vakcinisani

Bore se Australijanci kako znaju i umeju sa opakim virusom, ali je njihova odluka svakako iznenađujuća, jer nigde na svetu vakcina protiv korone nije obavezna.

- Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju ne puštamo ljude koji se nisu vakcinisani sa dve doze - rekao je  ministar za imigraciju Aleks Hok i dodao:

Foto: reuters

 

- Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega – moraće se vakcinišu sa dve doze.

Đokoviću su poslali ultimatum - ili će primiti vakcinu ili neće braniti trofej na Australijan openu i juriti 21. grend slem u karijeri.

Foto: reuters

 

S druge strane, kako prenose mediji, teniseri iz Australije nije uslovljeni, moći će da se takmiče iako nisu primili vakcinu, što je očigledna diskriminacija. Novak je rekao da je vakcinacija privatna stvar, te da ne želi da otkrije da li se vakcinisao ili ne  

 Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja - rekao je za Blic pre nekoliko dana Novak Đoković. 

Videćemo da li će konačno da se oglasi neko iz ITF, ATP i WTA, za sada ćute. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Pisete gluposti . U australiju nitko nije mogap da udje zadnjih 16 mjeseci jer su granice bile potpuno zatvorene . A dalje nece moci uci NIKTO tko se nije vakcinisao.

Realno

pre 2 godine

Ne razumem, jurite narod da se vakcinise a Novak je nadcovek, sta li je?!!Bas ste licemeri, napisite da je kreten jer se ne vakcinise

Nn

pre 2 godine

I sta je tu sporno!!??? Australija sprovodi mere kako njima odgovara. Teniseri dodju i odu, mogu da se vakcinisu a ne moraju, samo moraju da postuju pravila za vreme pandemije, ma GDE da su.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija