• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2021

10:54

NOVAČE, ŠTA AKO VAKCINA BUDE OBAVEZNA? Srbin poslao jasnu poruku Australijancima!

ap photo

Tenis

NOVAČE, ŠTA AKO VAKCINA BUDE OBAVEZNA? Srbin poslao jasnu poruku Australijancima!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković opet je zabrinuo navijače, nije siguran da li će igrati na Australijan openu

Novak Đoković ima 20 grend slem titula, kao i Rafael Nadal i Rodžer Federer, a na prvom grend slemu u sezonu išao bi na rekordnu 21. veliku titulu.

Međutim, pitanje je da li će se takmičiti u Melburnu, gde je do sada trijumfovao čak devet puta. Novak još nije doneo odluku o Australijan openu, prelomiće kada se budu znali definitivni uslovi od strane organizatora.

Foto: Tanjug

 

Podsećanja radi, nedeljama traju prepucanja političara u Australiji, jedni žele da zabrane takmičenje teniserima koji nisu vakcinisani, dok su drugi oštro protiv toga i predlažu karantin od 14 dana. 

Danima Australijanci prozivaju Novaka Đokovića, a sada su dobili žestok odgovor.

- Iskreno, ne znam! Svake nedelje bukvalno stiže druga informacija. Najavljivali su da će da izađu sa zvaničnim saopštenjem prošle sedmice, ali nisu. Sad se to nekako odlaže, jer se verovatno čeka da se oglase, što državne strukture, što regionalne. Država Australija može da dozvoli da uđe, ali onda u Viktoriji postoji neki potpuno drugi pristup - rekao je za Novosti Novak Đoković pred početak mastersa u Parizu. 

Foto: ap photo

 

Na pitanje da li će učestvovati ukoliko vakcinacija bude obavezna, Đoković kaže:

- Ni to ne znam! Neću da pričam na tu temu, sve dok ne budem video koji su zvanični uslovi. Kada bude izašlo saopštenje, onda ću moći i da se odlučim. Jer, u ovom trenutku postoji mnogo nagađanja. Nekoliko meseci se pričalo o određenim uslovima i onda se dosta toga promenilo, i to nabolje, za nevakcinisane igrače. Između ostalog, više ne moraju da budu u karantinu.

Novak ističe da nema obavezu samo prema sebi, već i prema svim ostalim igračima, kroz asocijaciju tenisera, koju je osnovao pre više od godinu dana.

Foto: Tanjug

 

- Kada razmišljam o odlasku u Australiju i uslovima, razmišljam i u ime svih ostalih. Smatram da je veoma bitno da, ako se već ide u Australiju, uslovi za takmičenja budu isti za sve. Jer, ako nisu, onda mora da se razgovara na tu temu, da se vidi šta ima smisla da se radi. U to treba da budu uključeni ATP i VTA, sve ostale interesne organizacije koje učestvuju u našem teniskom sistemu, a pre svih, igrači. Moramo da se ujedinimo po tom pitanju, pošto Australija ima dosta rigorozne uslove i mere u odnosu na druge. Videćemo šta će biti, još se ništa ne zna - jasan je prvi teniser sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milojko

pre 2 godine

Neka bude obavezna. Nije budala da se vakciniše!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija