• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2021

15:49 >> 17:36

KRALJ NOVAK JE PONOVO ISPISAO ISTORIJU! Uništio Medvedeva, POMERIO GRANICE i revanširao se za bolan poraz!

Tanjug

Tenis

KRALJ NOVAK JE PONOVO ISPISAO ISTORIJU! Uništio Medvedeva, POMERIO GRANICE i revanširao se za bolan poraz!

Podeli vest

Novak Đoković i Danil Medvedev odmerili su snage u finalu mastersa u Parizu, a slavio je srpski as, koji je posle preokreta pobedio 2:1 i još jednom ispisao istoriju oborivši novi rekord

Jedan, jedini! Novak Đoković! Nestvarni Srbin je po ko zna koji put dokazao da mu nema ravnog!

Po principu toplo-hladno je igrao srpski as u prvom setu! Loše je počeo najbolji teniser sveta, nije ga služio servis, izgubio je brejk, pa ga je vratio, ali je očigledno Medvedev mnogo bolje ušao u susret! U šestom gemu je Đoković imao brejk loptu, ali je ispustio i odmah je usledila kazna! Već u narednom je ponovo Rus oduzeo Srbinu servis, a onda priveo set kraju u svoju korist!  

A onda se zver probudila u drugom setu! Zaigrao je znatno bolje Đoković, iako je i Medvedev bio odličan, ali Srbin je pri rezultatu 2:1 napravio brejk i pokazao zašto je to što jeste! Dopustio je Medvedevu da osvoji još dva gema do kraja seta i sa 6:3 osvojio ovaj set! Najlepši gem na meču bio je upravo taj poslednji u drugom setu, koji je trajao više od 11 minuta i obilovao je fenomenalnim udarcima i poenima koji su bacali publiku u trans! O pobedniku se odlučivalo u trećem, a ulog je bio ogroman! 

Foto: reuters

 


I onda velika borba gde bi svaka greška mogla skupo da košta! Obojica su krenula sigurno i rešavala gemove na svoj servis u svoju korist! Pri rezultatu 2:2, dok je igra bila prilično ujednačena, Srbin pravi brejk i počinje da ima sve u svojim rukama! Do kraja je Nole osvajao gemove na svoj servis, još jednom brejknuo Rusa i zasluženo slavio!

Đoković je plasmanom u finale nadmašio Pita Samprasa, sedmi put u karijeri sezonu će završiti na prvom mestu na ATP listi, osvojanjem ovog trofeja, osvojio je 37. masters i tako ušao u istoriju! Ima sada jedan više od Rafaela Nadala!

Podsetimo, Novak je u dosadašnjih 14 učešća u prestonici Francuske pet puta bio na šampionskom postolju: 2009, 2013, 2014, 2015. i 2019. godine.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

Treći set:

6:3 - KRAJ! Još jedan brejk i Srbin je ponovo šampion Pariza!

5:3 - Sada vraća brejk Medvedev i ne dozvoljava još uvek Novaku da se raduje! 

5:2 - Brejk! Frustrirano šalje Medvedev loptu u publiku! Parižani mu zvižde a Novak je na potezu! Još samo jedan korak! 

4:2 - Sa nulom dobija Đoković ovaj gem! Bliži je pobedi, ali ne sme sebi da dozvoli pad, ipak je sa druge strane drugi teniser sveta, izvanredni Danil Medvedev!

3:2 - Brejk lopta za Novaka, koju je iskoristio Srbin i velika radost u njegovom boksu! Sve je bliži 37. masters tituli i ispisivanju istorije!  

2:2 - Sada je igra živaca i nerava... Srpski as je takođe siguran na svoj servis!

1:2 - Vinerom i asom rešava ovaj gem Rus! Rezultatska klackalica se nastavlja... 

Foto: Tanjug

 

1:1 - Isti rezultat u gemovima i u setovima je jasan pokazatelj koliko je neizvestan meč najboljih tenisera sveta! Sada je Novak rešio gem u svoju korist porpilično lako!

0:1 - Siguran je Rus na svoj servis i neće biti Novaku lako protiv drugog reketa sveta u nastavku!

Drugi set

 

 

6:3 - Bravo Nole!! Najbolji gem na meču! Prepun prelepih poena sa obe strane!  Vratio se Srbin i još samo jedan set ga deli do ispisivanja istorije!

5:3 - Sada je Medvedev bio siguran, a publika je uživala u bravurama Rusa! Čak mu je i Novak aplaudirao! 

5:2 - Na 15:30 Novak je vezao tri poena i sada je u sjajnoj situaciji! Ima sve u svojim rukama kada je u pitanju ovaj set Srbin!

4:2 - Izuzuzetno servira Medvedev koji, ne tako lako, osvaja ovaj gem! Novak će servirati sa novim lopticama...

Foto: Tanjug/AP

 

4:1 - Bravooo! Siguran je Đoković na svoj servis i potpuno se vratio u meč!

3:1 - BREJK ZA NOVAKA! Medvedev fenomenalno servira, bio je na korak od osvajanja gema, ali je onda Novak izborio brejk loptu!  I napokon, brejk Srbina posle sjajne defanzive!

2:1 - Siguran je Novak sada na svoj servis, a neverovatna situacija u Parizu. Sudija je šet puta umirivala publiku. Čas gospođu koja je upalila blic, čas čoveka koji je tražio mesto, a u jednom momentu i čoveka koji je otvorio vrata. U tri navrata i publiku zbog buke. I sve to dok je Novak na servisu! Čelični živci bili su sada potrebni Srbinu!

1:1 Izuzetno dobro igra Medvedev, zrelo i pun je samopouzdanja! Bilo je 30:15 za Novaka, ali Rus dao gas, prošetao Đokovića i osvojio gem!

Ima naš as podršku navijača u Parizu, sa tribina ga prate suprruga Jelena, ćerkica Tara i sin Stefan! 

 

 

1:0 - Dobar početak drugog seta, Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi set

 

 

4:6 - Medvedev dobija prvi set posle 41.minuta igre! Novak mora da juri prednost najvećeg rivala!

4:5 - Gem za Novaka, smanjio je na 5:4. Ali, Rus ima brejk prednosti, serviraće za set!

3:5 - Imao je Nole u ovom gemu 30:15 na servis rivala, onda je usledio jedan loš poen i Medvedev je izjednačio, pa as servisom preokrenuo, pa dobio gem i potvrdio brejk.

3:4 - Usponi, padovi - tako igra Novak! Častio je duplom greškom Rusa koji je potom poveo 40:0 na servis Đokovića, došao do tri brejk lopte. Spasio je dve, ali ne i treću! Medvedev je odigrao sjajan volej i dolazi do drugog brejka u setu!

3:3 - Brejk loptu je imao Đoković! Šteta! Bila je ovo odlična šansa za Srbina, ali spasio se Rus odličnim servisom i izjednačio rezultat u setu.

3:2 - Proradio je srvis prvom teniseru sveta, borio se Rus, bio na 30:30, ali to je bilo sve. Novak je potvrdio brejk i vodi prvi pur u setu.

2:2 - Idemo ispočetka, meč tek počinje! Ekspresno je Đoković vratio brejk. Poveo je 40:0 na servis Rusa i prvu šansu pretvorio u gem!

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

1:2 - Konačno! Gem sa Đokovića, prvi u setu, i to bez izgubljenog poena! Smeč za kraj gema.

0:2 - Bez mnogo problema Danil je potvrdio brejk i duplirao prednost. 

0:1 - Loš servis Đokovića u prva dva poena u meču, potom je tri brejk lopte dobio Danil Medvedev! Koristi Rus treću priliku i pravi brejk! Novak je asom smanjio na 30:40, ali je usledila greška na drop-šot lopti. Sada mora da juri prednost rivala.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

15.15 - Đoković prvi servira!

15.05 - Novak Đoković i Danil Medvedev izaze na teren! Ovacije za Danila, ali pre sbega za prvog tenisera sveta koji je u Parizu ispisao istoriju, rekordni sedmi put će godinu završiti na prvom mestu.

 

 

 

Foto: AP PHOTO

 

15.03 - Posle Pariza Đokoivć i Medvedev se sele u Torino, gde ih očekuje Završni masters u sezoni.

15.01 - Tek drugi put u istoriji dva najbolja tenisera sveta igraju finale mastersa u Parizu.

15.00 - Tribine u "Bersiju" su krcate!

14.44 - Novak Đoković je do finala savladao Martona Fučoviča sa 2:1, potom mu je Gael Monfis predao zbog povrede, pa je savladao Frica sa 2:0 i u polufinalu Hurkača sa 2:1. Danil Medvedev je imao četvoricu rivala: Ivašku je pobedio 2:0, Korda  2:1, a onda su sa po 2:0 pali  Gastona i Zvereva.

14.24 - Medvedev je pobedio Đokovića na Ju Es openu, ali Srbin vodi 5:4 u međusobnom skoru.

 

 

 

 

 

 

13.45 - Novak juriša na 37. masters u karijeri, a Medvedev na peti, drugi u Parizu.

 

13.45 - Pratite uz Informer.rs finale mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VOJIN

pre 2 godine

како се реч BREJKNUO пише СРПСКИ : Ћ И Р И Л И Ц О М ? СРАМОТА !!!!!

JAPANAC

pre 2 godine

Šolakova SABB prenosi uživo meč Đokovića sa Medvedevim, a gde je tu SUPERNOVA!? Nisu Šolaku ni do kolena !

Nada

pre 2 godine

Covek koji je trazio peticiju da se Djokovicu zabrani ulazak u Hrvatsku ( Modric )sada sedi i gleda mec ! Koji licemer !

Penzionerj

pre 2 godine

Bravo Nole Srbine!!! RTS zlotvori. Anti Srpska televizija još nacionalna a ne prenosi Svetskog Srpskog Asa. Sram vas bilo. Držva je odgovorna. SRAMOTA!!!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Kada netko nekoga pobjedi sa 2:1 u setovima ili bilo kako , onda to u nikom slucaju ne moze niti unistenje. Budite objektivniji i postujte protivnika , ako imate bilo kakve veze sa sportom (za 'novinara').

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija