• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2021

10:59

PRERANO STE GA OTPISALI, A TADA JE NAJOPASNIJI! Opet je svet morao da se pokloni teniskom kralju!

reuters

Tenis

PRERANO STE GA OTPISALI, A TADA JE NAJOPASNIJI! Opet je svet morao da se pokloni teniskom kralju!

Podeli vest

Potrčali su da otpišu Novaka Đokovića posle poraza u finalu Ju Es opena, likovali su mnogi "kralj je pao", ali vrlo brzo su ti isti zanemeli pred najvećim svih vremena

Dve decenije Novak vlada teniskim terenima, ali ništa nisu naučili. Kada ga otpišu, Novak je najopasniji. Ne da su ga otpisali, nego je zaista bilo neporijatno i bolno gledati kako jedva čekaju, kako priželjkuju, da Srbin padne s trona.

Međutim, taj isti "precrtani" Novak vratio se posle 50 dana pauze, i u 35. godini potvrdio dominaciju. Rekordni sedmi će godinu završiti na prvom mestu, a preko najvećeg rivala, drugog igrača planete Danila Medvedeva, domogao se rekordnog 37. mastersa. Ostavio je Rafaeal Nadala na 36.

Opet je svet morao da se pokloni teniskom kralju, koji je ove sezone došao do 20. grend slema, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, nastavio je surovu dominaciju u Parizu, a tačku na briljantnu sezonu mogao bi da stavi za sedam dana kada počinje Završni masters u Torinu. Neko kaže da je u Parizu dokazao i pokazao da je najbolji na svetu! NIje! Ne mora on više nikokme ništa da dokazuje. 

Foto: Tanjug/AP

Najveći ikada - Novak Đoković


Na turu postoji devet masters turnira godišnje, a Novak je jedini čovek u istoriji koji je osvojio sve turnire masters 1000 serije na ATP turu. I to ne jednom, nego dva puta. Osvojio je Majami šest puta, Indijan Vels i Rim pet puta, Pariz šest , Kanadu i Šangaj 4, Sinsinati 2,  u Madridu je trijumfovao 3 puta, u  Monte Karlu 2 – na kraju 37 masters titula.
 
Što se tiče grend slemova, Đoković je sva četiri grend slema osvojio barem jednom u poslednjih pet godina, dok Federer i Nadal na pojedine slemove čekaju i po više od cele decenije! Novak je devet puta pobedio na Australijan openu, dva na Rolan Garosu, ima šest trofeja na Vimbldonu i tri iz Njujorka.

Jedan, jedini, najveći Novak Đoković. U pravu je Stefanis Cicipas, od "velike trojke" samo je jedan i dalje velikan - Novak Đoković.

Foto: Tanjug

 

Možete da ga pobedite, ali ne dao vam Bog da mu posle toga izađete na crtu. Zna Danil Medvedev kako je. Zaustavio ga je u finalu Ju Es opena da se domogne 21. grend slema, a onda je u Parizu, posle gubitka prvog seta, uzvratio još jače. I kada ne igra svoj najbolji tenis, Novak je bolji od mladih lavova, od verovatno svog naslednika Danila Medvedeva.

Samo izvolite. Udarajte! Ponižavajte! Otpisujte Novaka Đokovića! Nećete ga tako u penziju oterati, šepuriće se na tronu i u 40.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26