• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2021

12:12

DJOKOVIĆ JURI JOŠ DVA REKORDA! Novak podiže lestvicu u Torinu!

Tenis

DJOKOVIĆ JURI JOŠ DVA REKORDA! Novak podiže lestvicu u Torinu!

Podeli vest

Teniska sezona bliži se kraju, do kraja godine ostalo je da se odigra još Završni turnir za muškarce i Dejvis kup

Kruna svake teniske sezone je završni masters u Torinu. Na njemu učestvuju osam tenisera koji su sakupili najveći broj bodova za tu godinu. 

Posle 11 godina igranja u Londonu, od ove godine turnir se preselio u Torino. Počinje u nedelju 14. novembra i trajaće do 21. novembra. 

Učešće na njemu, pre svih, obezbedio je Novak Đoković, koji je u ovoj godini sakupio nestvarnih 9,370 bodova! Pored njega, na turniru će učestvovati i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicicpas, Andrej Rubljev, Mateo Beretini, Hubert Hurkač i Kasper Rud. 

Igrači će biti podeljeni u dve grupe po četiri gde će igrati svako sa svakim, i dvojica najboljih iz obe grupe ići će u polufinale. Titulu brani Danil Medvedev koji je prošle godine u finalu bio bolji od Dominika Tima. 

Foto: ap photo

Danil Medvedev

Veliki motiv na ovom turniru imaće i Novak Đoković, koji je ovaj turnir osvajao pet puta do sada, ali poslednju titulu davne 2015. godine. 

Rekorder po broju titulu je Rodžer Federer koji je ovo takmičenje osvajao 6 puta, dok Đoković deli drugo mesto sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom, koji takođe imaju po 5 naslova. 

Ukoliko bi Novak uspeo da trijumfuje ovde, stigao bi Federerov rekord po broju titula, koji verovatno više neće imati priliku da igra ovde. Još jedan rekord koji je u Rodžerovim rukama, a Novak može da ga obori je taj da je Federer najstariji igrač koji je osvojio Završni turnir sa 30 godina i 11 meseci, a Đoković sada ima 34 godine i 5 meseci, tako da ukoliko bi došao do titule, debelo bi premašio i taj rekord. 

Foto: Reuters

Novak Đoković

Novak je sigurno gladan i želi da obori sve rekorde koji se pred njim nalaze, ali sigurno mu neće biti lako pored mladih lavova koji su željni trofeja i obaranja ''kralja''.  

Ukoliko ipak dođe do titule, ta trka ko je najveći teniser ikada mogla bi konačno da se završi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija