• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2021

17:46

NOVAK OŠTRO PO ATP-U! Moraju da budu SVESNI, mnogi teniseri ZAVISE od nagrada!

reuters

Tenis

NOVAK OŠTRO PO ATP-U! Moraju da budu SVESNI, mnogi teniseri ZAVISE od nagrada!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković spreman je za početak završnog mastersa u Torino koji startuje u nedelju

Sve je spremno za sam kraj teniske sezone koju je, po ko zna koji put, obeležio Novak Đoković i još uvek nije spreman da se zaustavi. Srpski teniser je osvojio tri grend slem titule, pre samo pet dana slavio je na mastersu u Parizu, a u nedelju kreće u pohod na novi šampionski pehar sa završnog turnira. 

Đoković je u grupi u kojoj su Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov i Kasper Rud, a upravo će Norvežanin biti prvi rival najboljem teniseru sveta. Novak je na konferenciji za medije imao samo reči hvale za Ruda. 

- Kasper je jedan od najvrednijih igrača na Turu, zaslužuje apsolutno da bude ovde. Kvalifikovao se, imao je impresivnu godinu, osvojio mnogo titula, bio je jedan od najkonstantnijih igrača u sezoni i napredovao je mnogo. Na tvrdoj podlozi, koja mu nije omiljena, jer je najviše uspeha u karijeri imao na šljaci, mogu da kažem da je napredovao mnogo. Pre svega kako se kreće i udara lopticu, i njegovo pozicioniranje je drugačije. Sve to je zahvaljujući radu, posvećenosti i pokušaju da usavrši igru. Divan je momak, dobro se slažemo. Nismo se sastajali mnogo, osim taj jedan put na šljaci. Bilo je tesno. Znam da nema šta da izgubi, igra prvi put, želi da se dokaže. Znam da će dati sve od sebe, ali biću spreman za borbu, nadam se da ću otvoriti turnir onako kako sam završio turnir u Bersiju - rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser mnogo pažnje pridaje svojoj organizaciji PTPA koja se bori da slabije rangiranim teniserima obezbedi što bolje uslove. Ipak, najbolji igrač svih vremena još uvek nije zadovoljan na kom je nivou njegova asociacija. 

Foto: Tanjug/AP

- PTPA još nije na mestu na kom želimo da bude, u smislu dugoročnih ciljeva. Pred nama je još dug put. Očekujem da se brzo nametnemo kao sistem i kao struktura u teniskom eko sistemu. Možda su mediji ili igrači očekivali da sve ide brže, ali to nije moguće. Kad smo osnovani, nismo bili priznati od strane bilo kog rukovodećeg tela ili asocijacije u tenisu, tako da je to slučaj i dalje. To čini naš put izazovnijim, ali ne zaustavljamo se. Idemo napred, zapošljavamo sve više ljudi u strukturu, na liderska mesta, ljude sa iskustvom. Uskoro ćemo objaviti neke stvari, tako da idemo dalje. Želimo da budemo prihvaćeni i poštovani, da budemo sto odsto igračka asocijacija, jer verujemo da igrači moraju da budu stopostotno zastupljeni, što sada nije slučaj. Kao što sam rekao, nismo imali mnogo pozitivnih reakcija od bilo koga, tako da ćemo videti kako idu stvari u narednom periodu i odrediti šta dalje treba da se preuzme - objasnio je Novak. 

Kao glavni razlozi prelaska u Torino bio je nagradni fond od 14.000.000 evra, ali od tog posla nema ništa. 

- Nisam bio svestan te informacije, zaista. Ipak, shvatam da se kao logičan zaključak nameće da smo imali ove kovid uslove u poslednjih godinu i po, što je veliki izazov za ATP i turnire. To smo dobili kao opravdanje za smanjenje nagradnih fondova. Ipak, sad vidimo da je na većini turnira dozvoljen skoro pun kapacitet na tribinama, tako da to menja stvari. Nedavno sam čuo da će Pariz uraditi drugačije, jer su imali sto posto kapaciteta, pa će povećati nagrade i vratiti se na normalan nivo. To je sjajan znak, ne radi to svaki turnir, ali bi bilo sjajno da ostali slede taj primer, jer posle svega, mnogo igrača zavisi od novca koji zarađuje na turnirima. Znam da je borba na svim nivoima, kod igrača, turnira, baš na svim nivoima, ali kako se polako vraćamo normalnijoj situaciji, koja je bila pre kovida, osećam da nagrade treba da rastu. Nisam zabrunut nešto posebno za nagrade, posebno ne za ATP finale, jer je ovo jedan od najvećih proizvoda na ATP tržištu. Uvek je bilo tako. Prešli smo iz Londona u Torino, postoji jak interes sponzora iz cele zemlje, možda je ove godine malo drugačije zbog kovida. Nisam siguran, nemam dovoljno informacija, ali ne mislim da bi trebalo da bude značajnije razlike u nagradama između Londona i Torina - podvukao je Đoković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija