• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2021

09:05

PROFESOR NOVAK I NJEGOVI UČENICI! Ovo se nikada nije desilo na Završnom mastersu!

Tanjug/AP

Tenis

PROFESOR NOVAK I NJEGOVI UČENICI! Ovo se nikada nije desilo na Završnom mastersu!

Podeli vest

U nedalju počinje Završni masters u Torinu,,a Novak u ponedeljka igra prvi meč od 14 časova protiv Kaspera Ruda


Zanimljivo je da je prvi teniser sveta od ostalih učesnika takmičenja stariji bar devet godina!

Nikada u istoriji turnira nije bila ovakva situacija sa razmakom u godinama između jednog igrača i svih ostalih.

Foto: AP PHOTO

 

Đoković ovaj turnir dočekuje sa pune 34 godine, dok svih ostalih sedam igrača spadaju u grupu tenisera koji imaju između 22 i 25 godina!

Kasper Rud ima 22 godine, Stefanos Cicipas 23, dok po 24 imaju Saša Zverev, Andrej Rubljov i Hubert Hurkač. Tu su i Danil Medvedev i Mateo Beretini sa po 25.

Zanimljivo je da svi "mladi lavovi" zajedno imaju 61 ATP titulu u svojim karijerama, a Đokovićevih 86! 

 

 

Đoković je posle osvajanja Australijan opena poručio novoj generadiji da će morati dobro da se prezniji da bi ga skinuli sa trina i ispunio je obećanje. Ove sezone je osvojio tri grend slema, rekordni sedmi put će završiti godinu na prvom mestu, nastavio je dominaciju, jednostavno mu ne mogu ništa... 

Red je da profesor Novak očita novu lekciju učenicima...

Foto: reuters

 

Ukoliko Novak trijumfuje, stigao bi Federerov rekord po broju titula. Još jedan rekord koji je u Rodžerovim rukama, Novak može da obori. Rodžer je najstariji igrač koji je osvojio Završni turnir sa 30 godina i 11 meseci, a Đoković sada ima 34 godine i 5 meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija