• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2021

07:06

SAMPRAS SE POKLONIO NOVAKU! Nikada ga NIKO neće prevazići! Đoković je GOAT!

Tenis

SAMPRAS SE POKLONIO NOVAKU! Nikada ga NIKO neće prevazići! Đoković je GOAT!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković danas je, i zvanično, postao rekorder po broju godina na prvom mestu ATP liste

Iskoristili su čelnici ATP-a da Novaku Đokoviću posle uvodne pobede na završnom mastersu u Torinu nad Kasperom Rudom uruče pehar namenjen najboljem teniseru u godini. 

Srpski teniser je sedam puta sezonu završio kao najbolji i tako oborio rekord Pita Samprasa koji je u razgovoru za "ATP" rekao da ga je Novak prevazišao. 

- Novak je konstantniji, osvojio je više titula, više grend slemova od mene. Mogao bih da nastavim da pričam o njegovoj karijeri… Ali mislim da niko neće toliko puta završiti godinu na prvom mestu - rekao je Pit Sampras. 

Foto: ap photo

Amerikanac je šest godina zaredom bio na tronu ATP-a i ističe da je to njegovo najveće tenisko dostignuće. 

- U tenisu ste sami. Mentalno, ako padnete, nemate saigrača koji bi mogao da vas podigne. Niti trenera koji će vam reći šta da radite. Teniseri su celo pakovanje. Takođe, morate da imate određeni stav da biste bili prvo na svetu. Treba to da želite, da vam smeta kad je neko drugi na tom mestu. A sa Novakom je tako. Spreman je da se menja, da uči, da bude bolji. Impresionirao me je svojom transformacijom - objašnjava Amerikanac. 

Đoković je rekorder i po broju sedmica na čelu ATP liste, ima najviše titula sa masters turnira, a sa Nadalom i Federerom deli prvo mesto večite rang liste po broju grend slemova.

- Ovo je dodatak svemu što je do sada uradio. Verujem da će sve još više ceniti kada bude stariji. Uradio je ovo u vreme kada su dominirali Rodžer i Rafa, a dobro se izborio i sa naletom nove generacije. Ono što je Novak uradio u poslednjih deset godina, sa osvajanjem grend slemova, ovim rekordom, to su jasni znaci da je najbolji svih vremena - podvukao je Sampras. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija