• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

17:04

TO JE NEČUVENO! ODGOVARA LJUDIMA SA MONOPOLOM! Novak BESAN zbog promena u ATP-u! Najbolji teniser ZAGRMEO pred novinarima!

reuters

Tenis

TO JE NEČUVENO! ODGOVARA LJUDIMA SA MONOPOLOM! Novak BESAN zbog promena u ATP-u! Najbolji teniser ZAGRMEO pred novinarima!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se u Torinu na završnom mastersu u sezoni

Nakon što je osvojio sedmu titulu u Parizu, obezbedio prvo mesto na kraju sezonu Đoković se sa svojim timom uputio u Torino na završni masters u sezoni. Za sada mu ide sjajno budući da je na prva dva meča u grupi ostvario isto toliko pobeda i da će kao prvoplasirani nastaviti takmičenje u polufinalu. 

Ipak, mnogo tema van terena tište Novaka Đokovića, a veliku većinu novinara zanima njegovo mišljenje vezano za sva dešavanja u svetu tenisa. Jedno od glavnih pitanja vezano je za intervju Boba Grina, jednog od osnivača ATP-a. Legenda tenisa istakla je da se godinama nagradni fond turnira nije smanjivao, ali da je igračima uzeto ogroman "deo kolača". 

- Pročitao sam njegov interjvu, on je jedan od osnivača ATP-a. Meni je ostalo u sećanju, iako sam znao to, da je u to vreme podela profita bila 50/50. Danas je to mnogo manje, u proseku je negde između 20 i 30 odsto sa turnira, a na grend slemovimo je to duplo manje. Prosek je oko 11 odsto, ne znam da li se nešto promenilo u poslednje dve godine - rekao je Novak Đoković. 

Rešio je zbog toga srpski teniser da zajedno sa Vasekom Posipšilom osnuje novu organizaciju pod nazivom PTPA, ali za sada njegova ideja nije pronašla put ka najboljim svetskim teniserima. 

- Mediji pišu o tome kako igrači dobijaju veći iznos nagradnog fonda, a nigde se ne piše koliko je neki turnir povećao obrt novca. To je osetljiva tema u našem sportu, nisam se nikada ustručavao da pričam o tome. Znam da je to prst u oko turnirima ili ljudima u politici. Upravo je to razlog osnivanja PTPA, odnosno, zašto mora da postoji. Nemamo zastupništvo i prava igrača, a ovaj sistem koji je ATP, koliko god ga ja cenio, ne funkcioniše. Bio sam deset godina u savetu igrača, sve smo pokušali, ali ne ide. Potrebno je da se napravi veći korak napred u interesu igrača, to mora da ide kroz organizaciju koja je odgovorna da zastupa tenisere. Igračima je cilj da se posvete treniranju, dok je drugoj strani bitan novac i mi smo u startu u zaostatku - rekao je srpski teniser i nastavio. 

Foto: reuters

- Nadam se da će oni koji nisu PTPA prepoznati ovo. Ima dosta igrača iz vrha koji nisu u organizaciji, žao mi je, ali razumem. Svakome je potrebno vreme da razmisli o tome, ali što više vremena odmiče, ostaje manje da se konkretne stvari promene. Evo sada imamo ugovor o 30 godina, zapravo licenca koja se produžuje svim mastersima. To je nečuveno, nema ni u jednom sportu. Oni prodaju licencu za nekoliko stotina miliona evra, a igrači od toga nemaju ništa, a mi smo im kao članovi ATP-a dali mogućnost da imaju turnir. To je samo jedan primer, a ima mnogo takvih tačaka koje su "crvene zastavite" u odnosu na igrače. Jedino ako se većina igrača iz vrha ujedini može da napravi nešto konkretno, ovako - cupkamo u mestu, a to odgovara koji drže monopol - podvukao je Đoković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija