• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2021

20:30 >> 23:42

REPRIZA OLIMPIJSKIH IGARA! Zverev zaustavio Novaka u polufinalu Završnog turnira

Tanjug/AP

Tenis

REPRIZA OLIMPIJSKIH IGARA! Zverev zaustavio Novaka u polufinalu Završnog turnira

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu Završnog Mastersa koji se od ove godine igra u Torinu

Bolji od Noleta je u borbi za finale bio Aleksander Zverev koji je slavio rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Meč u Torinu je trajao dva sata i 29 minuta, koliko je bilo potrebno Nemcu da dođe do četvrte pobede nad Novakom u 11 međusobnih duela.

Ovaj duel neodoljivo podseća na polufinale ovogodišnjih Olimpijskih igara, pošto je Nole na oba turnira do te faze i mečeva sa Zverevom dolazio dominantno, a onda ga je Nemac zaustavljao.

U prvom setu nije viđen nijedan brejk, a prvu brejk loptu imao je Novak pri vođstvu od 5:4, pa je to samim tim bila i set lopta. Međutim, nije je iskoristio, a u narednom gemu je spasao dve vezane, pa je set ubrzo ušao u taj-brejk. Taj deo igre je bolje odigrao Zverev koji je sa 7:4 slavio i poveo u polufinalu.

Foto: Tanjug/AP

Zverev je slavio u prvom setu

Ni u drugom setu dugo nije bilo brejk lopti, a prvu je ponovo imao srpski as. Pri rezultatu 4:4 je imao dve, a iskoristio je drugu. U narednom gemu je servirao za set i prilično se mučio, pošto je iskoristio tek petu set loptu.

Foto: Tanjug/AP

Drugi set je pripao Novaku

Poslednji set je bolje započeo Zverev koji je došao do brejka u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1. Do kraja meča je Đoković imao samo jednu priliku da se vrati u meč, kada je pri rezultatu 4:2 za Sašu propustio brejk loptu, a posle toga više nije bilo povratka. Na kraju je treći teniser planete rutinski priveo meč kraju.

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Zverev proslavlja pobedu

Zverev će se u nedelju u finalu sastati sa Danilom Medvedevim koji je u popodnevnom polufinalu bio bolji od Kaspera Ruda.

 

Novak Đoković - Aleksander Zverev

1:2 (6:7, 6:4, 3:6)

Tok meča

Treći set

3:6 - Kraj! Aleksander Zverev je u finalu!

 

3:5 - Rutinski servis gem za Novaka, bez izgubljenog poena.

2:5 - Zverev je na korak od finala. Osvojio je Saša prvi poen u gemu, a onda je naredni pripao Noletu. Potom je nemački as došao do 40:15, ali je onda sledeća tri poena uzeo prvi reket planete koji je tako došao do brejk lopte. Međutim, "laku" loptu je izbacio u aut i tako je prokockao šansu, a u nastavku je njegov rival došao do gema i sada je na korak od finala.

Foto: Tanjug/AP

Razočarani Novak zbog propuštene prilike

2:4 - Srbin uzima gem bez izgubljenog poena.

1:4 - I ovaj gem je Đoković otvorio osvojenim poenom, ali je onda Zverev uzeo četiri zaredom i osvojio gem.

1:3 - Brejk! Nemac oduzima servis Noletu. Novak je uzeo prvi poen u gemu, pa je Zverev došao do 15:40, a na kraju je iskoristio drugu priliku za brejk.

 

1:2 - Prvi siguran servis gem u setu. Osvaja ga Zverev koji nije prepustio nijedan poen Đokoviću.

1:1 - Preslikana situacija kao iz prethodnog gema. Igrač koji prima servis uzima prva dva poena u gemu, a onda onaj koji započinje gem (u ovom slučaju Novak) osvaja naredna četiri.

0:1 - Novak je poveo 0:30, ali je onda Zverev vezao četiri poena i došao je do prvog gema u trećem setu.

Drugi set

6:4 - Nole osvaja set i uvodi meč u treći, odlučujući! Bio je to najduži gem u meču, a Đoković je iskoristio tek petu set loptu. Srećom, sa druge strane, nije se suočavao sa brejk loptama.

 

5:4 - Brejk! Novak Đoković dolazi do prvog brejka na meču i u narednom gemu će servirati za izjednačenje u setovima!

 

4:4 - Prvi lak servis gem za Noleta u drugom setu! Nijedan poen nije pripao njegovom rivalu.

3:4 - Zverev po drugi put zaredom uzima gem bez izgubljenog poena na svoj servis.

3:3 - Ponovo je Zverev uzeo dva poena na Novakov servis, ali Srbin još jednom osvaja gem.

2:3 - Nemački teniser sa nulom za ekspresnih 58 sekundi osvaja gem.

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Zverev gleda ka plafonu i razmišlja "kako je moguće da sam ovo uradio"

2:2 - Dolazi Novak do izjednačenja, ali ponovo uz dosta muke. Zverev je vodio 0:15 i 15:30, ali je onda Nole sa tri uzastopna poena osvojio gem.

1:2 - Zverev osvaja još jedan gem, a Noletu je prepustio dva poena.

1:1 - Đoković je uzeo prvi poen, onda su usledila dva poena za Zvereva i promašaj čistog udarca koji bi mu doneo dve brejk lopte. Srećom, umesto toga, Novak je rutinski osvojio naredna dva poena i izjednačio.

Foto: Tanjug/AP

Bekhend Novaka Đokovića

0:1 - Novak je osvojio prvi poen u drugom setu, ali je onda Zverev vezao četiri poena i sačuvao je svoj servis.

Prvi set

6:7 - Prvi set osvaja Zverev! Nemac je slavio u taj-brejku sa 7:4. Odlučujući gem je krenuo sjajnim servisima, a prvi mini-brejk je napravio Zverev kada je poveo sa 3:2. Novak je na 4:2 za Nemca uspeo da vrati mini-brejk, ali je već u narednom poenu Saša napravio novi i tu prednost je sačuvao do kraja.

 

6:6 - Đoković je poveo 0:30, ali je u nastavku Zverev sjajnim servisima uspeo da se izmigolji iz teške pozicije i da uvede set u taj-brejk.

6:5 - Izvukao se Nole! Vodio je Zverev 0:30, pa 15:40, ali je Srbin spasao obe brejk lopte i u nastavku je došao do gema.

 

5:5 - Šteta! Novak je imao set loptu, ali nije je iskoristio. U ovom gemu je Srbin vodio 0:15, 15:30 i 30:40, ali je na kraju Zverev produžio set.

 

5:4 - Novak je osvojio prva tri poena, a onda je loptu poslao u aut iz laganog voleja. Ipak, posle toga je usledio as koji je Srbinu doneo novi gem.

4:4 - Siguran gem za Nemca. Nije prepustio nijedan poen najboljem teniseru planete.

4:3 - Prvi težak servis gem za Noleta. Vodio je Zverev 15:30, ali je onda Srbin sa tri dobra servisa uspeo da se iščupa.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković udara forhend

3:3 - Zverev je sjajno započeo gem i odmah poveo 40:0. Međutim, naredna dva poena je uzeo Đoković i tako malo zakomplikovao situaciju, ali je onda izbacio drop šot u aut i rezultat je ponovo izjednačen.

3:2 - Novi servis gem sa nulom za srpskog asa.

2:2 - Novak je uzeo prvi poen u gemu, ali je onda Zverev sa tri fenomenalna servisa i jednom greškom Đokovića lagano došao do izjednačenja u gemovima.

Foto: Tanjug/AP

Zverev snažno udara lopticu

2:1 - Prvi reket sveta osvaja još jedan gem na svoj servis bez drame, a ovog puta je rivalu dopustio da uzme dva poena.

1:1 - Zverev dolazi do izjednačenja, zahvaljujući sjajnim servisima. Nole je uzeo samo jedan poen, a Saša je imao dva asa i dva servis vinera.

1:0 - Novak Đoković odlično započinje meč i osvaja servis gem sa nulom.

Meč je počeo!

 

21.06 - Zverev je dobio bacanje novčića, a odlučio je da prima servis.

21.02 - Novak Đoković i Aleksander Zverev u ovom trenutku izlaze na teren.

20.45 - Do početka meča ostalo je još 15 minuta.

 

 

20.30 - Dobrodošli na Informerov lajv blog meča Novak Đoković - Aleksander Zverev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragoljub m v p

pre 2 godine

Gledao sam TV prenos. I sta se tu moze kad Zverev servira kao zmaj. jedino da se razmisli o nadalovim recima u uvedu kategorije u tenisu. Za one do 180 cm visine, srednja od 180 - 190, teska za one od 190 do 200 i gigantska preko 200 cm visine tenisera. Inace nece vredeti nikad nista Shwarzmannu sto je borac, istrajan i brz.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija