• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2021

14:15

AUSTRALIJA I NOVAK? OBOJENO POLITIČKO PITANJE! On je broj jedan, mora da bude tamo!

reuters

Tenis

AUSTRALIJA I NOVAK? OBOJENO POLITIČKO PITANJE! On je broj jedan, mora da bude tamo!

Podeli vest

Nemački teniser Aleksandar Zverev u nedelju od 17 časova igra finale ATP turniru u Torinu protiv Danila Medvedeva

Nemac i Rus već su se sastajali u grupi, a pobedu je odneo Medvedev (2:1).  Posle sjajnog polufinala u kom je pobedio Novaka Đokovića (2:1), videćemo da li Aleksandar Zverev ima snage da pobedi i danas i dođe do titule.

Nakon pobede, Zverev je na konferenciji za medije upitan da li misli da će Đoković igrati u Australiji i da li njegove odluke moraju više da se poštuju.  Novak je inače bio zakopčan kada se radi o Australijan openu.

- Vidite, ovo je vrlo teško pitanje jer je vrlo politički obojeno. Posle svega, ne znam koji su njegovi kriterijumi. Ili ih barem ne poznajem sasvim. Znam samo da ulazimo u drugu zemlju. Tu se ne radi o tenisu. Već o virusu koji se širi, zar ne? Dakle ne radi se o turniru i tenisu. Posle svega, ta zemlja nam dozvoljava ulazak, sve što treba je da sledimo pravila i savete. Nadam se da će Novak biti u stanju da igra. U krajnjem slučaju, ja sam broj tri na svetu i ako on ne igra, lakše mi je da osvojim turnir. To je očigledno. Ipak, pošto je on broj jedan na svetu, trebalo bi da bude tamo. Nadam se da će vlada Australije napraviti izuzetak ili šta god mogu da urade za njega, kako bi mogao da učestvuje tamo - navodi Saša. 

Foto: Tanjug/AP

Novak i Saša

On je dodao i to da su on i Novak sjajni prijatelji i van terena. 

- On je jedan od igrača kog mnogi cene što mogu da pričaju sa njim. On me razume. Pričamo, ne samo o tenisu, već o životnim stvarima. O stvarima koje se dešavaju širom sveta. To jako cenim kod njega. - dodao je Zverev.

Kada je reč o finalu sa Danilom, kaže da je spreman.

- Radujem se tom duelu jer je prošli meč bio tesan i izgubio sam ga. Raduje me nova šansa. Igramo u finalu, volim što je tako bez obzira ko je sa druge strane. Danil je jedan od najboljih tenisera na svetu trenutno, tako da će meč sam po sebi biti vrlo težak. - zaključio je treći igrač planete. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17