• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2021

18:42

SRBI IDU PO ''SALATARU''! Jedva čekamo da Novak stigne

Tenis

SRBI IDU PO ''SALATARU''! Jedva čekamo da Novak stigne

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije učestvovaće na Dejvis kupu koji počinje 25. novembra

Naši igrači u grupi su sa Austrijom i Nemačkom, a mečevi će se igrati u Insbruku.

Srbiju će predstavljati najbolji teniser planete Novak Đoković kao i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić. 

Posle nekoliko dana treniranja u Insbruku, srpski teniseri govorili su o očekivanjima na predstojećem takmičenju. 

- Dva dana treninga u Insbruku je iza nas. Lagano ulazimo u ritam, navikavamo se na teren, lopte, nadmorsku visinu. Zadovoljni smo kako radom, tako i svim uslovima. Moram istaći ljubaznost domaćina koji su nas dočekali kao da smo njihova reprezentacija, trude se i da pričaju na srpskom sa nama, znaju dosta naših reči. A sam hotel u kome smo smešteni je prava bajka, kako samo zdanje tako i čudesna priroda u kome je smešten. Zaspimo i probudimo se u pravom raju, u srcu Alpa, u magiji prirode koju iako smo kroz tenis proputovali ceo svet do sada nismo doživeli. Imamo sve uslove za sjajan rad koji će verujem doneti i jedini rezultat koji želimo, a to je osvajanje ''salatare'' - rekao je Dušan Lajović.

Foto: USA Today

Dušan Lajović

Igrači sa nestrpljenjem očekuju i dolazak Đokovića koji zbog završnog mastersa nije mogao da bude sa ostatkom tima od početka priprema. 

- Jedva čekamo da nam se pridruži Novak i da budemo kompletni, da nastavimo još jačim tempom rad na terenu i maksmimalno spremni dočekamo takmičarski deo finalnog turnira Dejvis kupa 2021. Dve godine je proteklo od Madrida, od turnira koji je svima nama najdraži od svih u toku godine, a to je kada igramo u reprezentaciji Srbije i za svoju zemlju i narod. Uvek nam je velika čast, odgovornost i zadovoljstvo biti deo tima Srbije, za nas su to uvek posebni dani kada smo svi zajedno, kada se družimo i zajednički svim snagama radimo na istom zadatku koji nema cenu jer je reč o borbi za trijumf Srbije - ističe Filip Krajinović. 

Foto: Reuters

Filip Krajinović

Prvi meč Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, a dan kasnije sledi i duel sa reprezentacijom Nemačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija