• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2021

20:49

SKANDAL, ODVRATNO, BRUKA I SRAMOTA ATP! Opet nema Novaka, NAVIJAČI BESNI, "gore" društvene mreže!

Tanjug

Tenis

SKANDAL, ODVRATNO, BRUKA I SRAMOTA ATP! Opet nema Novaka, NAVIJAČI BESNI, "gore" društvene mreže!

Podeli vest

ATP objavio je kandidate za ovogodišnje nagrade, a među njima za prestižno priznanje "Stefan Edberg" nema Novaka Đokoviđa, osvajača tri grend slema u 2021. godini, što je razbesnelo navijače prvog tenisera sveta na društvenim mrežama

Među nominovanima nema čoveka koji je trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, igrao finale Ju Es opena, dva polufinala na Olimpijskim igrama, tenisera koji je rekordni sedmu sezonu završio na prvoj poziciji i koji je ove nedelje počeo 349. nedelju na tronu...

Naime, ATP deli nagrade u više katerogija. Bira najbolje u kategoriji povratnik godine, najveći napredak godine, novajlija godine, trener godine, a tu je i Stefan Edberg nagrada, koja se dodeljuje za fer-plej i zbog toga su fanovi našeg asa besni. 

Na nagredu Stefan Edberg, koja se dodeljuje za fer-plej, nominovani su Frensis Tijafo, Rafael Nadal, Feliks Ože-Alijasim i Kasper Rud. Naravno, opet nema Novaka Đokovića, a ATP je opet pokazao koliko mrzi verovatno najboljeg ikada, jer se bori za sve tenisere, jer ne želi da ćuti ... i bez srama mu to jasno stavlja do znanja.

Vredi pomenuti da Novak Đoković nikada u karijeri nije uspeo da bude "sportsmen“ sezone. Istina, zna Srbin da iskali bes na terenu, polomi reket...ali ako je neko primer na terenu i van njega, ako poštuje rivale, tenis i sport, onda je to Novak Đoković.

Rodžer Federer je inače bio pobednik neverovatnih 13 puta, a Rafael Nadal je prošle godine dobio nagradu "Stefan Edberg".

 

- Iznenađen sam jer nema Novaka Đokovića. Takmičio se za kalendarski grend slem ove godine i sigurno zaslužuje  nominaciju. On je primer pravog sportskog duha na mečevima. Ovo je čudno - napisao je jedan Novakov navijač. 

 

 

- Nisam iznenađen, ovo je odvratno - bio je jedan od komentara.

 

 

- ATP je protiv Novaka. To što je Nadal među nominovanima sve govori. Nikada se ništa neće promeniti. 


- Nadal je dobio Laureus nagradu 2020. godine za najboljeg sportistu. Nema korupciju u tenisu i sportu? - pita se jedan Novakov navijač. 

- Pi*** vam materina bre više. Svake godine izostavite Novaka Đokovića a jedini je teniser koji sa osmehom i zagrljajem čestita pobedu svom protivnku - besan je Đokovićev navijač.

- Iznenađen sam što ste iznenađeni. Morate shvatiti politiku, to je igra novca i moći, u svetu tenisa. 

- Uzimajući u obzir da je jedan od velike trojke koji se bori za iste uslove za sve igrače, za niže rangirane tenisere, iako to njemu šteti... Zaista ne razumem. Nisam čak ni njegov fan... On je iskren, brine za ostale za razliku od drugih. 

 

 


- Zašto Novak nije nominovan? Zaslužio je nagradu više od bilo koga ove godine. Kako neko ko je propustio pola sezone može da bude nominovan za fer-plej? Ko bira i na osnovu kojih kriterijuma?

- Opet nema Novaka! Vi ste neverovatni! Sigurno se šalite, kakva korupcija! Sramota! Novaka nema među nominovanima! Sramno! Iznenađen sam što Federer nije nominovan... - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Nominovani za povratak godine su : Endi Marej, Džek Sok, Tanasis Kokinakis, Mekenzi Mekdonald.

Za novajliju godine nominovani su Brendon Nakašima, Sebastijan Baes, Dženson Bruksbi, Igo Gaston i Huan Manuel Serundolo.

Među igračima koji su ostvarili najveći napredak godine su Karlos Alkazar, Alsan Karacev, Kameron Nori i Kasper Rud. 

Takođe, navijači OVDE mogu da glasaju za najboljeg igrača godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 2 godine

Tenis i teniseri su medjunarodnog karaktera. Kako su sve teniske organizacije i grend slemovi u rukama zapada, nipodaštavanje Djokovića je sasvim normalno političko osećanje. Ako uopšte treba i može da nas teši je činjenica da će Medvedev kao Rus proći još gore, a neće mnogo bolje biti ni germanizovanom Rusu Zverevu. Najpre navijam za svoju porodicu...pa ako nema mojih onda navijam za širu rodbinu...onda, ako se ni oni ne takmiče, navijam za prijatelje, a ako ni njih nema možda ću u nekom izuzetnom slučaju da navijam i za nekog "njihovog", koji mi se više svidja. I proverio sam sa više stranaca sa svih strana sveta...vrlo retko je neko navijač onako na prazno i nepristrasno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija