• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2021

14:50 >> 18:09

ŠOK U MADRIDU - HRVATSKA VODI PROTIV SRBIJE! Anonimus DEKLASIRAO Lajovića! /FOTO/

Tanjug/AP

Tenis

ŠOK U MADRIDU - HRVATSKA VODI PROTIV SRBIJE! Anonimus DEKLASIRAO Lajovića! /FOTO/

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je prvom meču polufinala Dejvis kupa

Meč koji su mnogi okarakterisali kao odlučujući pripao je Hrvatskoj! Srbija gubi na startu polufinalnog duela Dejvis kupa budući da je Dušan Lajović doživeo težak poraz od Borna Goje sa 2:1 i tako znatno zakomplikovao sudbinu Orlovima! 

Lajović je bio ogroman favorit protiv hrvatskog anonimusa koji je na završnom turniru već nekoliko puta režirao čudo (savladao Lorecna Sonega). Ipak, imperativ pobede potpuno je izbacio srpskog tenisera iz koloseka koji je samo na momente igrao kako ume. 

Mnogo bolje je Borna Gojo ušao u meč protiv Dušana Lajovića, uspeo da napravi brejk već u drugom gemu. Čekalo se da proradi srpski predstavik, a to se desilo pri rezultata 1:4 za Goju. Lajović je osvojio pet vezanih gemova i osvojio prvi set. 

Foto: Tanjug/AP

Očekivalo se da će 33. teniser sveta rutinski rešiti partiju već u drugom setu, budući da je na drugoj strani mreće bio 250 mesta lošije plasirani Gojo, ali je hrvatski "bombarder" uspeo da ponovi dobru igru, pronađe servis i ponovo napravi brejk na startu seta. Uspeo je Lajović još jednom da se vrati, ali je usledio strahovit pad koji Hrvat koristi i poravnava na 1:1!

Igra Dušana Lajovića poptuno se raspala na startu trećeg seta, Gojo je stekao dva brejka prednosti i iskoristio katastrofalan servis Srbina, te ogroman broj grešaka u otvorenim poenima. Lajović je imao "zicer" na mreži da se vrati u meč, ali je lopticu poslao u aut i poklonio ogromno vođstvo Hrvatu. 

 LAJOVIĆ - GOJO  1:2 (6:4, 3:6, 2:6)

Stadion: Madrid Arena (Madrid)

Tok meča:

Treći set: 

2:6 - KRAJ!

2:5 - Nije Gojo želeo mnogo da se umara na Lajovićevom servisu, Srbin smanjuje zaostatak, Gojo je na potezu!

1:5 - Bez izgubljenog poena Gojo uspeva da reši svoj servis gem, Lajović će sada servirati za ostanak u meču! 

1:4 - Evo ga prvi gem u trećem setu za Dušana Lajovića, Srbin je uspeo da prekine seriju Hrvata! 

0:4 - Dominira Borna Gojo u svakom segmenut, Lajović ne uspeva da pronađe igru, Hrvat ima dva brejka prednosti!

0:3 - Dva brejka prednost za Hrvate! Imao je Lajović zicer na mreži, ali je izbacio loptu u aut! Gojo vodi svoju reprezentaciju ka prvoj pobedi u polufinalu!

0:2 - Proradio je serivs Borna Goje, Lajović nije imao šanse da pripreti u gemu svog današnjeg rivala! Ne deluje dobro...

Foto: Tanjug/AP

0:1 - Ovo ne valja! Borna Gojo ima brejk prednosti i na startu trećeg seta! Lajović je odigrao ispod svog nivoa u prvom gemu i "poklonio" gem Hrvatu!

Drugi set:

3:6 - Završava Hrvat posao sa dva asa! Nerešeno je posle dva seta, odluka pada u trećem!

3:5 - Rutinski Lajović osvaja gem, Gojo sada servira za drugi set!

2:5 - Pretio je Lajović ponovo Goji, ali se Hrvat sa asom oslobodio pritiksa i rešio gem u svoju korist. Ima Hrvat dosta streće tokom čitavog meča budući da je dobio nekoliko poena nakon što je loptica zakačila vrh mreže!

2:4 - Nažalost, Hrvati ponovo imaju brejk prednosti! Dušan Lajović je napravio prvu duplu servis grešku i poklonio gem Borna Goji!

2:3 - BREJK! Lajović se vraća u set i pre nego što je iko očekivao! Srpski teniser oduzeo je servis rivalu i sada je na korak od izjednačenja!

Foto: Tanjug/AP

1:3 - Mnogo sreće za Dušana Lajovića i prvi servis gem za srpskog tenisera u drugom setu. Imao je Gojo ponovo brejk šansu, ali nije uspeo da je iskoristi. Preslikan prvi set za sada u Madridu! 

0:3 - Imao je Lajović šansu da ekspresno vrati brejk, ali Hrvatska vodi sa 3:0! Uspeo je Gojo da natera srpskog tenisera na četiri vezane greške iz forhenda i potvrdi brejk!

0:2 - Razbudio se Borna Gojo na startu drugog seta i bez izgubljenog poena uspeva da napravi brejk protiv Dušana Lajovića, Hrvat ponovo ima prednost posle uvodnih gemova! 

0:1 - Prvi gem za Hrvate posle pet vezanih za Dušana Lajovića! Borna Gojo je bio prvi na servisu i uspeo sa nekoliko dobrih servisa da povede na startu drugog seta! 

Foto: Tanjug/AP

Prvi set: 

6:4 - ČUDO! Nema kraja nizu Dušana Lajovića! Hrvat je imao 4:1 šansu da napravi novi brejk, a onda se razbudila srpska zver! Orlovi imaju set prednosti u prvom meču polufinala Dejvis kupa! 

5:4 - MAJSOTREEEEEEEE! Vezuje Lajović i četvrti gem, pravi drugi brejk i sada će servirati za set protiv Borna Goje iako je na startu meča izgledalo da će Hrvat rutinski povest!

4:4 - Treći vezani gem na kontu Dušana Lajovića i ponovo je nerešeno! Ogroman pritisak prebacio je srpski teniser na Borna Goju koji je sledeći na servisu!

3:4 - AJMOOOOOOOOOO! Imao je Borna Gojo tri gem lopte, ali se Lajović vratio i sa četiri vezana poena pravi brejk i vraća se u prvi set!

2:4 - Ponovo je Lajović imao problema na servisu, ali uspeva da se izbori i smanji zaostatak! 

1:4 - Siguran je Gojo na servisu, razbija Lajovićevu igru već posle prvog udarca i grabi ka osvajanju prvog seta! Srbin je uspeo da dođe do samo jednog poena 

Foto: TSS/Neda Miletić

1:3 - Napokon i prvi gem za Lajovića! Srpski teniser se dosta muči sa riternom svog rivala, ali je nakon velike borbe uspeo da osvoji servis gem!

0:3 - Nakon uvodna dva poena igra Dušana Lajovića se potpuno raspala! Borna Gojo ima 3:0 na startu meča i ogromnu prednost u odnosu na srpskog predstavnika!

0:2 - Delovalo je da će Dušan Lajović rutinski poravnati rezultat budući da je vodio sa 40:0, ali je Borna Gojo uspeo da se vrati i izbori prvu brejk loptu, prvi put se odbranio srpski teniser, Hrvat koristi drugu i pravi brejk!

0:1 - Imao je Dušan Lajović 30:0 na startu meča, ali je Borna Gojo sjajnim servisom uspeo da se izvuče i sačuva svoj prvi gem!

Borna Gojo će prvi servirati na meču!

15:00 - Sada je poznato ko će odmeriti snage! Selekor Viktor Troicki se odlučio da na teren prvog pošalje Dušana Lajovića. On će ukrstiti koplja sa Bornom Gojom. Marin Čilić će igrati protiv Novaka Đokovića, a kada su dublovi u pitanju, očekivano je i bilo da će nastupiti Nikola Meketić i Mate Pavić, odnosno sa druge strane Nikola Ćaćić i Novak Đoković.

 

 

14:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem možete uživo pratiti dešavanja sa polufinalnog meča Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da da

pre 2 godine

Jeste Lojovic poveo u prvom setu, ali Hrvat vodi sa brejkom u drugom i to sto smo mi "na korak" do pobede, m**a su nam u procepu.

Joyce

pre 2 godine

Svoja zemlja se voli srcem i znanjem. Lajović ima znanje ali mu je srce nedostajalo za razliku od mladog hrvata, koji je srce uneo u meč.

Dragi

pre 2 godine

Lajović? Nikad ga više ne treba zvati u reprezentaciju.

lala

pre 2 godine

Lajović !!!! Sramota srbskog tenisa kao i Tricki!

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija