• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2021

13:24

NISAM VIŠE GLUPI KLINAC, ŽELIM POVRATAK! Skandal MAJSTOR se setio TENISA!

Tenis

NISAM VIŠE GLUPI KLINAC, ŽELIM POVRATAK! Skandal MAJSTOR se setio TENISA!

Podeli vest

Australijski teniser Bernard Tomić rešen je da se vrati na teren i oživi svoju karijeru

Izgradio je Bernard Tomić svoju "tenisku" karijeru preko skandala i ispada koje je imao tokom godina, ali izgleda da je tome došao kraj. Australijanac je sa 29 godina shvatio da ne želi povlačenje iz "belog sporta", te da je spreman da nastavi profesionalnu karijeru. 

- Premlad sam napravio velike uspehe. Sve to me je sustiglo. Stalna putovanja od desete godine, sa 25 godina sam već bio umoran i govorio sam gluposti u medijima - rekao je Tomić. 

Australijanac je pre četiri godine na Vimbldonu rekao da se dosađuje na terenu, a mnogi su smatrali da njegovo igranje godinama nije na potrebnom nivou. Postojale su sumnje da "tenkuje" odnosno prelako prepušta poene rivalu kada mu se ne igra. 

- Mogao bih sada da prestanem i da budem srećan, ali to ne želim. Šta bih drugo radio? Imam 29 godina, mogu i da se vratim tenisu. Bio sam 17. na svetu, a mogao sam da budem u top 5 i da se borim za grend slem trofeje. Nisam isti kao kada sam imao 18 ili 20 godina. Vreme menja ljude, stariji sam i malo mudriji, nisam više onaj glupi klinac - dodao je Australijanac. 

Foto: AP PHOTO

Tomić ističe da novac nije glavni motiv njegovog povratka u tenis već činjenica da oseća da je mogao više u "belom sportu". 

- Sada mi je više stalo da uspem. Želim da probam da se spremim, da dam sebi još jednu šansu u narednih pet-šest godina. Želim da uđem u top 10. Bio sam nekad na 17. mestu, malo me je delilo od 12. mesta, a tada sam davao možda 60 posto sebe. Hoću da završim karijeru na pravi način. Verujem da mogu to da uradim za dve-tri godine i da se povučem srećan - zaključio je Bernard Tomić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija