• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2021

15:43 >> 15:49

VELIKA ČAST ZA NOVAKA! Đoković na poštanskim markama! Srpski as oduševljen!

Vuk Branković

Tenis

VELIKA ČAST ZA NOVAKA! Đoković na poštanskim markama! Srpski as oduševljen!

Podeli vest

U prisustvu Novaka Đokovića, Pošta Srbije predstavila je danas jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka

Prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije na markama je predstavljen sportista – pojedinac,
najbolji teniser današnjice i najbolji sportista u istoriji srpskog sporta, veliki humanista i filantrop, čija je fondacija, između ostalog, pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i obezbedila podršku u radu za 2.200 učitelja i nastavnika širom Srbije. 

Foto: Vuk Branković

Tekst potpisa

- Za Poštu Srbije je čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Đokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno našem najboljem sportisti svih vremena. Pošta kao nacionalna institucija na ovaj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Đokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit građana naše zemlje i njen ugled u svetu.

Foto: Vuk Branković

Tekst potpisa

Pored toga, zajedničkim radom, idejama i zalaganjem nastojaćemo da na svim poljima
doprinesemo boljem životu svih naših građana. Verujemo da će ova jedinstvena poštanska marka, ne samo zabeležiti i sačuvati njegove uspehe za buduće generacije, već i da će dati podstrek mladim ljudima da daju svoj maksimum u svim sferama života.

Foto: Vuk Branković

Tekst potpisa

Uz zahvalnost Novaku na časti koju nam je ukazao današnjim pristutvom na svečanosti u PTT muzeju, u ime zaposlenih u Pošti želim mu još mnogo uspeha u karijeri. Verujem da će Novakova fondacija i Pošta Srbije, o čemu smo razgovarali i dogovorili, raditi od danas zajedno na dobrobit  svih građana”,  rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktoraPošte Srbije. 

Foto: Vuk Branković

Tekst potpisa

Marke prikazuju Novaka Đokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspehe: 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u „otvorenoj eri” koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem – Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista sveta. Umetničku realizaciju potpisuje mr Boban Savić, kreator maraka Pošte Srbije. 

Foto: Vuk Branković

Tekst potpisa


-  Hvala Pošti Srbije na ovoj inicijativi koju sam doživeo i kao nastojanje da se
oživi tradicija  pisanja pisama i razglednica i drago mi je da mogu da pružim svoj
doprinos tome. Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih
nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i
obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni, da u narednih 10 godina
svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove.
Zajedno ćemo se truditi da što pre dođemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome
pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije-
 istakao je Novak
Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija