• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2021

18:40 >> 21:03

NOVAKOV NASLEDNIK TRENIRA SVAKODNEVNO! Srbijo, NE BRINI za BUDUĆNOST! Stefan će biti kao i TATA!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAKOV NASLEDNIK TRENIRA SVAKODNEVNO! Srbijo, NE BRINI za BUDUĆNOST! Stefan će biti kao i TATA!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković govori na panelu o uticaju roditelja na mlade sportiste

U toku je panel na temu uticaj roditelja na mlade sportiste u "TC Novak", a među govornicima su Novak Đoković, Željko Obradović i Sonja Vasić. Prvi se prisutnima obratio najbolji teniser sveta, a glavno pitanje bila je situacija o Novakovom sinu Stefanu. 

- Ne insistiram da Stefan igra tenis, želim da mu prirodno dođe ako želi da se bavi tim. I to se sada dešava, ja sam prijatno iznenađen njegovom angažovanošću da igra tenis I da svaki dan igra, sa mnom, sa grupicom, sa trenerom.. . Ne želim da ja kao roditelj utičem na to da oseća da je primoran, već da podrškom i ljubavlju prepoznam kolika je njegova želja. Možda bude i neki drugi sport. Današnje generacije su drugačije, tehnologija im je dostupna, pa im koncentracije pada. Trudim se da moja deca budu prisutna i koncentrisana. Mislim da sport primorava decu da budu tu, nema telefona, već moraš da se koncentriše na loptu - rekao je Novak Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Govorio je najbolji teniser sveta o mentalnoj snazi koja ga vodi kroz karijeru. 

- Moja lična mentalna snaga i sposobnost da se izborim sa nekim trenucima, procentualno sam imao sreće da prevagnem u tim momentima i to mi je dalo neku reputaciju, ali ne mogu da izdvojim jednu stvar da kažem da je to faktor, to je kombinacija više aspekata koji utiču na mentalni sklop jednog mladog čoveka. Naravno da postoje neke genetske predispozicije, ali mislim da se to prenaglašava, meni je to opravdanje "ako želiš nešto da uradiš, pronaći ćeš način, ako ne, pronaći ćeš izgovor." Ja sam sa 7 godina imao jasan cilj da budem najbolji na svetu, imao sam sreću da budem okružen ljudima oko mene koji su verovali u mene. Moj otac posebno, on je vrlo mudro postupio i išao je do ljudi koji su bili najstručniji da ih pita za mišljenje, Jelenu Genčić i Nikole Pilića, ja sam imao sreću da odem do njih do 12. godine - objasnio je srpski teniser i dodao. 

- Jelena Genčić je trenirala Moniku Seleš, trenirala Gorana Ivaniševića, za mene jedan od najvećih trenera u tom uzrastu do 14 godina i rekla je ja većeg talenta nisam videla od Monike Seleš. To je za mog oca bila dovljna validacija i onda je sa tim ograničenim sredstvima kopao koliko je mogao. Sada kroz ovaj centar, sa Viktorom koji je naš glavni trener, i on i ja se sada snalazimo u ulozi u kojoj je sada Željko i osluškujemo i gledamo koliko postoji manje predanosti nego u naše vreme kod mladih sportista. I mentalne vizije i jasnoće vizije šta želiš u životu. Pričamo o teniserima i teniserkama koji imaju i 18-19, moraš da znaš kuda ideš, da napraviš plan. Prosto i priprema mora da postoji. To je za nas izazov, u jednu ruku je i prednost jer donosiš za svoj život najvažnije odluke, ili pobediš ili izgubiš na terenu, sam si svoj najveći saveznik. Sa druge strane u ekipi može neko da te podigne i rastereti, ako nemaš trenera i roditelje koji se bave time, roditelji nekad imaju "preča posla" da zarade novac, da se dete bavi tim sportom, ja sve to razumem... ali jednostavno i otac i majka i dete moraju da odluče šta žele i sa čim raspolažu da se to ostvari - poručio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija