• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2021

13:04

TENISKI SVET ODJEKUJE! Đoković bi mogao da izgubi prvo mesto!

Tanjug

Tenis

TENISKI SVET ODJEKUJE! Đoković bi mogao da izgubi prvo mesto!

Podeli vest

Novak Đoković ne putuje u Australiju, neće igrati na ATP kupu koji se igra u Sidneju

Međutim, plenata bruji da ovo možda znači da prvi teniser sveta neće igrati na Australijan openu koji počinje 17. januara.

Ostaje da se vidi da li će Novak Đoković igrati u Melburnu za koji je potrebno da ispuni dva uslova. Da bude vakcinisan ili da dobije medicinsko izuzeće.

Novak bi u  Melburnu trebalo da napadne 10. trofej i rekordni 21. grend slem u karijeri.Ali, to nije sve. Ako propusti prvi grend slem u sezoni mogao bi da ostane bez prve pozicije. 

Ako Đoković zaista ne bude učestovao na ATP kupu ostaće bez 140 bodova, a ukoliko ne bude brani grend slem u Melburnu bez 2.000 bodova. S obzirom na to da trenutno ima 11.540, a drugoplasirani Danil Medvedev 8.640 , Rus bi mogao da mu uzme tron ako trijumfuje na Australijan openu. 

Foto: reuters

 

Medvedev  bi mogao da prestigne Đokovića osvajanjem titule u Melburnu ukoliko prethodno odbrani sve bodove sa ATP kupa. Tako bi zaostatak nad Đokovićem pred Australijan open bio 780 bodova, a Rusu bi ostalo 800 bodova da osvoji,  jer brani 1.200 zbog finala 2021. godine.

Sa druge strane, Zverev koji sada ima 7.840 bodova brani četvrtfinale Australijan opena, što je 360 bodova i pred njim će biti 1.640 poena ukoliko osvoji prvi grend slem u karijeri. Nemac bi mogao da stigne do 9.480 poena, dok bi Đoković ako  ne ode u Australiju, imao samo 9.400 bodova. Čak i da ne odbrani 65 bodova sa ATP kupa, Zverev bi i dalje mogao da postane najbolji na svetu.

Foto: reuters

 

To bi Novakov poremetilo planove io kada se radi o rušenju Štefi Graf.  Novak je trenutno 352. nedelje na prvom mestu. Ispred njega je jedino Nemica Štefi Graf koja je na prvom mestu provela 377 sedmica računajući mušku i žensku konkurenciju. Novak bi Štefi Graf mogao da stigne 13. juna, a 20. juna da nadmaši njen rekord, ali smao pod uslovom da ostane na tronu do tada. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 2 godine

Pa naravno da bi mogao da izgubi poziciju #1 ako ne brani 2000 bodova iz 2021 - nije on Federer ili Nadal pa da ATP izmišlja novi sistem bodovanja da bi zaštitio njegov renking. Da nije ATP izmislio ovu glupost sa bodovanjem Federer bi sada bio negde oko broja 270 a Nadal broj 16 ili čak niže. Nema tu nikakve nauke ali ni zavere, ako ne igraš i ne osvajaš bodove padaš na listi, kraj priče. Videćemo koliko je Novaku stvarno stalo da obori rekord Štefi Graf i da li mu je važnije glupiranje sa antivakser idejama koje mu je u glavu uvalio Dr Nestorović od ispisivanja istorije tenisa. Zlatni slem je (po mom mišljenju) uprskao u Tokiju zbog dubla kao i godišnji slem zbog učešća na OI, idemo dalje ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija