• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2021

09:17

TOTALNI PREOKRET! Novak Đoković ipak putuje u Australiju!

reuters

Tenis

TOTALNI PREOKRET! Novak Đoković ipak putuje u Australiju!

Podeli vest

Preokret! Novak Đoković bi ipak mogao da učestuje na ATP kupu koji počinje 1. januara 2022. godine

Pre nekoliko dana odjeknula je vest da će Novak Đoković ipak propustiti ATP kup, ali Australijanci tvrde drugačije.

Kako prenose tamošnji mediji, prvi teniser sveta nije otkazao učešće na ATP kupu. 

- Niko se nije povukao iz srpskog tima za ATP kup - rekao je PR Teniske federacije Australije, a prenose australijski mediji.

ATP kup se igra u Sidneju, koji je u državi Novi južni Vels, gde je fleksibilnija situacija kada je u pitanju vakcinacija, koja je obavezna u Melburnu gde se igra Australijan open.

Podsetimo, Srbija je u grupi sa Norveškom, Čileom i Španijom (1, 3. i 5. januar). U našem timu su pored Novaka Đokovića Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako tvrde Australijanci Novak Đoković igraće na ATP kupu 1. januara protiv Kaspera Ruda, koji je njegov prvi rival. Tenis Australija nije mogao da otkrije kada će Srbin stići u Sidnej, ali tvrdi da Novak nije otkazao učešće na turniru.

Mesecima se polemiše o Novaku i da li će doputovati u Australiju na prvi grend slem. Podsećamo, uslov za takmičenje u Melburnu su vakcina ili medicinsko izuzeće.

Direktor Australijan opena Greg Tili pre nekoliko dana rekao je da će nekoliko igrača dobiti mediscinsko izuzeće ali da su ti podaci tajmi i da nikada nećemo saznati da li je Novak među njima, ukoliko on ne odluči sve da kaže. 

- Ako Novak bude igrao u Melburnu znbači da je vakcinisna ili da je dobio medicinsko izuzeće - kazao je Tili.

Foto: reuters

 

ATP kup se održava od 1. do 9. januara, dok je Australijan open na programu od 17. do 30. januara.

Meč Srbije i Norveške prvog dana januara u A grupi otvaraju od 7.30 časova ujutro po našem vremenu Dušan Lajović i Viktor Durasović. Potom bi u drugom singlu igraju Novak Đoković i Kasper Rud (ne pre 9.00), a za kraj je ostavljen meč dublova. Srbija 3. januara igra sa Čileom, a dva dana kasnije sa Španijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija