• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2021

07:52

NOVAK SE UZDA U MILOST AUSTRALIJSKIH VLASTI! Još nada da će igrati u Melburnu!

reuters

Tenis

NOVAK SE UZDA U MILOST AUSTRALIJSKIH VLASTI! Još nada da će igrati u Melburnu!

Podeli vest

Prvi reket sveta Novak Đoković i dalje se nada da će mu nevakcinisanom dati da igra na Australijan openu, iako mu je molba već odbijena * Ukoliko se to ne desi, naš as može da izgubi i prvo mesto na ATP listi

Novak Đoković se i dalje nada da će otputovati na Australijan open! Srpski teniser je u Beogradu i čeka da se Australijanci smiluju i ipak ga puste da igra na prvom grend slemu sezone iako nije vakcinisan.

Otkazao ATP kup

Organizatori ATP kupa juče su zvanično potvrdili da prvi reket sveta neće igrati u Sidnej

Novak nije hteo da rizikuje

Kao što je samo Informer ekskluzivno otkrio, Novak Đoković definitivno nije vakcinisan i veliki je protivnik imunizacije protiv koronavirusa.

Lekarska komisija i australijske vlasti odbile su njegov zahtev da igra nevakcinisan, ali se Srbin još nada da će otputovati u Melburn, zbog čega se i dalje ne oglašava i ne želi da saopšti gde će provesti januar, otkriva naš izvor.

- S obzirom na to da su Australijanci više puta menjali pravila i uslove učešća na Australijan openu, nije čudno što se Novak nada da će igrati u Melburnu. Prvo su rekli da nevakcinisani mogu da igraju, ali će morati u karantin za razliku od vakcinisanih. Potom su saopštili da nikako neće moći, a onda su preko noći uveli mogućnost medicinskog izuzeća i oformili komisiju koja odlučuje da li će nevakcinisanom igraču dozvoliti nastup. Novaka su zasad odbili - kaže naš izvor.

Foto: reuters

 



Organizatori ATP kupa (1-9. januara) juče su zvanično potvrdili da prvi reket sveta neće igrati u Sidneju. To je donekle bilo jasno i prethodnih dana jer je Novak sve vreme boravio u Beogradu, a kao nevakcinisan morao bi da ode u karantin 14 dana pre početka turnira. Međutim, on se sve vreme nadao da će dobiti dozvolu da otputuje u Australiju kao pre epidemije koronavirusa, zbog čega je odugovlačio sa saopštavanjem odluke.

- Nole se sve vreme nadao da će igrati za svoju zemlju, ali nije dobio zeleno svetlo. Nije hteo da rizikuje da otputuje na ATP kup sredinom decembra, a da potom ne dobije dozvolu za Australijan open. To bi zaista bio uzaludan put, a morao bi vreme da provodi i u karantinu. Nada se da će u narednih nekoliko dana dobiti i konačnu potvrdu i da će mu dozvoliti da igra - dodaje naš izvor.

Foto: ap photo

 



Novak će biti u ozbiljnim problemima ako ne bude branio trofej na Australijan openu jer može da izgubi prvo mesto. Srbin je prvi u kontinuitetu od 3. februara prošle godine, a 8. marta je oborio i rekord po broju nedelja na prvom mestu. Trenutno je na 353 nedelje, a ispred je njega samo čuvena Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja. Obaranje njenog rekorda Novaku mogu da ugroze na Australijan openu njegovi najveći rivali Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Prete Saša i Danil

Novak sada ima 11.540 bodova, a u slučaju neodlaska u Australiju ostaće na 9.400. Medvedev bi mogao da prestigne Đokovića osvajanjem titule u Melburnu ukoliko prethodno odbrani sve bodove sa ATP kupa. Tako bi zaostatak za Đokovićem pred Australijan open bio 780 bodova, a Rusu bi ostalo 800 bodova da osvoji, jer brani 1.200 zbog finala 2021. godine. Sa druge strane, Zverev sada ima 7.840 bodova, a na Australijan openu može da osvoji 1.640 jer brani četvrtfinale.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gile

pre 2 godine

Ja njega uopste ne razumem. Kao prvo ima samo jednu karijeru sportiste u zivotu i ako vec zeli da bude najbolji svih vremena trebao je sve da uradi da ne bih ugrozio taj cilj da bude najvise nedelja na 1.mestu i da pobedi taj 21.GS a sa nevakcinacijom te ciljeve ugrozava. Sta on misli da ce samo u Australiji imati taj problem? pa nece. Svugde ce ga imati. a drugo trebao je ako ne za sebe za svoje roditelje da bude primer i da se vakcinise jer ako je on mlad i jak roditelji mu nisu jer su vec u godinama i ako se zaraze oni bice frke. Skroz neozbiljno ponasanje. a mogao je da ne primi vakcinu da kupi potvrdu u Srbiji i da ide da igra. ko mu sta moze dokazati dali je primio ili nije. posto je vec prelezao koronu ima vec ta antitela.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija