• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2022

14:31

ŠTETA, PORAZ SRBIJE! Čileanci zagorčali život našim teniserima!

Tanjug/AP

Tenis

ŠTETA, PORAZ SRBIJE! Čileanci zagorčali život našim teniserima!

Podeli vest

Srpski teniseri poraženi su od Čilea sa 2:1 u meču drugog kola ATP kupa

U odlučujućem meču Nikola Ćaćić i Marej Sabanov poraženi su od  Alehandra Tabila i Tomasa Bariosa Veru sa 4:6, 6:3, 7:10.

Duel sa Čileom počeo je tako što je Filip Krajinović slavio u tri seta posle velike borbe, 6:4, 3:6, 7:6 (5). Potom su na teren izašli igrači prve table, Dušan Lajović i 17. teniser sveta, Kristijan Garin. Srbije je dobio prvi set, Čileanac izjednačio, a onda je Dušan pri vđstsvu rivala od 3:0 bio primoran da preda meč zbog povrede, pa je oduka pala u dublu. 

Tabilo i Barios otvorili su prvi set brejkom. Uspeli su Ćaćić i Sabav odmah da uzvrate i izjednače rezultat na 3:3.

Ali, nastavili su Čileanci sa boljom igrom, pa su opet uzeli servis gem našim igračima za 4:3, a potom su bez mnogo drame osvojili prvi set.

Ni drugi set nije dobro počeo za Ćaćića i Sabanova, jer su u trećem gemu ostali bez servis gema. Ali nije ih to pokolebalo, uzvratili su sa dva brejka, osvojili su pet gemova u nizu i dobili drugi set sa 6:3.

Foto: Tanjug/AP

 

Odlučujući deo igre, u super taj-brejku, Ćaćić i Sabanov su stigli minus od 1:4, ali su se na kraju ipak radovali Čileanci, koji su poveli 9:6, a onda iskoristili drugu meč loptu.

Srbija nakon ovog poraza mora u sredu da pobedi Španiju s 3:0, ali možda ni to neće biti dovoljno da se naši teniseri plasiraju u polufinale, s obzirom na to da idu samo provoplasirane ekipe iz grupe. Naši teniseri ne smeju da izgube više od jednog seta protiv Španaca, jer bi se u tom slučaju gledao gem količnik. Španci su glatko slavili sa 3:0 i protiv Čilea i protiv Norveške.

 

Foto: Tanjug/AP

 

SRBIJA - ČILE 4:6, 6:3, 7:10

TOK MEČA

Treći set

Poveli su Čileanci sa 4:1 u super taj-brejku, ali su naši teniseri izborili egal 4:4. Međutim, Čile je došao prvi do meč lopte, poveo 9:6, a drugu šansu pretvorio u pobedu.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi set

6:3 - Srbija dobija set i idemo u treći set!

5:3 - Breeeeejk! Dva vezana brejka naših tenisera koji sada serviraju za drugi set. A bilo je 3:1 za Čile! Bravo momci!

4:3 - Bravo!  Srbija uz jedan izgubljen poen vraća brejk. Potom je servirao Sabanovo i preokrenuo rezultat, naš tim vodi.

2:3 - Prekinuli su Ćaćić i Sabanov osvojili gem i prekinuli niz rivala!

1:3 - Ne, ne! Opet Tabilo i Barios prave brejk i prvi dolaze do prednosti, koju su duplirali nakon što su potvrdili brejk.

1:1 - Jedni i drugi su sigurni na servis gemovima na početku drugog seta.

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi set

4:6 - Čile dobija prvi set posle 33 minuta igre!

4:5 - Srbija smanjuje prednost i ostaje u igru, ali sada moraju Ćaćić i Sabanov da naprave brejk.

3:5 - Novi brejk u setu ali nažalost do njega dolaze Tabilo i Vera, koji su onda lako osvojili svoj seris gem i potvrdili vođstvo.

3:3 - Dva lakša gema za servere, novo izjednačenje u prvom setu.

2:2 - Odlično! Ćaćić i Sabanov prave brejk, ekspresno su se vratili u prvi set nakon minusa.

1:2 - Prvi gem za naš dubl u setu smaniili su Mateja i Nikola prednost rivala.

Foto: Starsportphoto

 

0:2 - Nije dobro počelo, Čileanci prave brejk koju su potom potvrdili i duplirali prednost. 

13.02 - Ako Srbija dobije ovaj meč, protiv Španije će igrati za polufinale. Ako izgubi dubl, moraće da dobije Španiju sa 3:0, a možda ni to ne bi bilo dovoljno za polufinale.

13.01 - Dubl za Srbiju igraće Matej Sabanov i Nikola Ćaćić.  S druge strane mreže biće Tomas Barios Vera i Alehando Tabila. 

13.00 - Dubl će odlučiti pobendika meča između Srbije i Čilea, pratite uz Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija