• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2022

09:01

OD NOVAKA NAPRAVILI NAJGOREG KRIMINALCA zbog političkih poena! Australijanci, sramite se!

Tenis

OD NOVAKA NAPRAVILI NAJGOREG KRIMINALCA zbog političkih poena! Australijanci, sramite se!

Podeli vest

Novaku Đoković nisu nepoznate kontroverze i loše ponašanje, sramno navode mediji u Australiji

Kao da je Novak Đoković tražio da bude usred bolesnih prepucavanja političara u Australiji. Različite grupe preko Novakovih leđa žele da se dodvore javnosti s obzirom na to da će u Australiji uskoro savezni izbori.

Političari koji nisu omiljeni u narodu  u poslednje dve godine, sada se utrkuju ko će se više dopasti javnosti tako što će proterati Đokoviću ili poručiti da će "svako, pa i najbolji teniser sveta morati da na ulasku u zemlju pokaže potvrdu na osnovu koje je dobio izuzeće". 

 

Vlada je iskoristila priliku i oštro udarila po Srbinu kako bi se dodvorili nezadovoljno delu javnosti koji je odmah opleo po Novaku kada je dobio medicinsko izuzeće. Takođe, ta ista javnost nije ni luda za političarima, pa su oni u Novaku videli šansu da se "operu".

Premijer Australije Skot Morisom je konferenciju za medije o koroni pretvorio u monolog o Novaku Đokoviću pokušavaju na svaki način sa prikupi još neki poen na račun srpskog tenisera i da ga što više diskredituje.

Želeo je da ceo svet ne samo Australija vidi da je on jači od prvog tenisera sveta, da Novak nije iznad zakona u Australiji i da brine o svom narodu. Iskrenom, da je zaista tako, ne bi ni odzvolio održavanje Australijan opena u trenutku kada raste broj obolelih u Australiji. 

 

Foto: printscreen

Skot Morison

- Prvi korak je da mu je otkazana viza i on sada mora da ode što je pre moguće negde gde je moguće da ode. Nije moguće da ostane u zemlji i bude u karantinu. Za to bi morao isto da ima medicinsko izuzeće a on to nema. Teniska asocijacija mu je dala dozvolu da igra i to je okej. Ali mi određujemo pravila za ulazak u zemlju. I ako ti zahtevi nisu ispunjeni onda nema ulaska u Australiju - rekao je Morison.

Podsećamo, nastao je potpuni haos u Australiji nakon što je Novak stigao u Melburn. Vlasti države Viktorija odbile su zahtev da obezbede adekvatnu vizu za ulazak u Australiju Novaka Đokovića.  Kako prenose tamošnji mediji njegov tim je podneo pogrešan zahtev.

Satima su ga  držali u odvojenoj prostoriji na aerodromu koju obezbeđuje policija i nije mu dozvoljeno da komunicira ni telefonom, ni sa članovima svog tima koji su takođe doputovali u Melburn. Potom mju je definitivni viza ukinuta, pa u karantinu čeka raspolet situacije oko žalbe.

Mnogi  mediji spekulišu da je Novakov ključni adut u zahtevu o izuzeću bilo to što je navodno preležao CVID-19 virus u poslednjih šest meseci i što bi prema nekim zakonima trebalo da bude dovoljno da mu se omogući boravak u zemlji. Ali, savezna vlast je odlučila drugačije i kako navode mediji u Australiji to Novaku nije bilo dovoljno za izuzeće, odnosno vizu.

- Mere nisu usmerene protiv nekog pojedinca niti neke nacije. Srbija je naš veliki prijatelj. Ovo ima veze samo sa jednom osobom i pojedinačnim slučajem u pitanju - licemerno je rekao Skot.

- Kad vam ljudi daju izjave u javnosti o tome šta imaju i šta će da urade onda privlače posebnu pažnju na sebe. Svako ko to radi, bio on selebriti, političar, teniser, novinar, ko god, može da očekuje da će mu biti postavljana pitanja više nego drugima. Tako graničari rade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodor

pre 2 godine

Zašto: "sramite se". Valjda: stidite se. - Od kad ste uveli hrvatski jezik u srpske medije informisanja?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija