• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2022

10:00

AUSTRALIJANCI TRAŽE NEVAKCINISANE TENISERE! Na udaru bar dva igrača i jedan zvaničnik!

reuters

Tenis

AUSTRALIJANCI TRAŽE NEVAKCINISANE TENISERE! Na udaru bar dva igrača i jedan zvaničnik!

Podeli vest

Nakon što je Novaku Đokoviću odbijena viza za AUstraliju jer je njegovo medicinsko izuzeće bilo nepotpuno, Australijan open je potvrdiio da su neki teniser pod istim uslovima pušteni u Australiju

Kako prenose tamošnji mediji to je navelo da Australijske granične snage da ispitaju o čemu se radi, pa su sada pod sumnjom najmanje dva tenisera i jedan zvaničnik.

Ali, naveli su i da je svaki slučaj drugačiji i da možda oni imaju valjane medicinske razloge zbog kojih nisu vakcinisani. Ipak, njihovo izuzeće će opet biti razamatrano, pa postiji šansa da ih deportuju, kao što prete prvom teniseru sveta.

Podsećamo, Đoković je na aerodrom u Melburnu sleteo oko 23.30 po lokalnom vremenu, ali je ubrzo bilo jasno da će tu biti mnogih problema, a to su već nagoveštavali i političari, na čelu sa premijerom Australije, koji su rekli da će Novak prvim avionom nazad, ukoliko nema adekvatnu vizu.

Foto: ap photo

 

Novak je prošao kroz sramnu torturu u Australiji a potom mju je odbijen zahtev za vizu iako je imao medicinsko izuzeće. 

Ono što baca sumnju je činjenica da su svi ostali teniseri koji su imali medicinsko izuzeće, prošli granicu i samo je Đoković odbijen. Samo on nije imao dovoljno dokaza za medicinsko izuzeće.

Više od šest sati je Novak bio zatočen na aerodromu, pod pratnjom policije u jednoj sobi, gde mu nije bila dozvoljena ni komunikacija sa članovima njegovog tima, advokatima, a oduzet mu je i mobilni telefon. Trkeljisali su dokumenta tražili dlaku u jajetu, tačnije tražili su način da mu ne dozvole da igra na grend slemu.

Foto: ap photo

 



Federalne vlasti Australije odbile da mu odobre vizu za ulazak u Melburn kao nevakcinisanoj osobi.Razlog zašto je odbijen je taj što nije pokazao carini dovoljno dokaza o medicinskom izuzeću.Posle prave torture, konačno je pušten, vraćen mu je telefon i mogao je da ima kontakt sa advokatima koji su podneli žalbu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija