• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2022

12:52

AUSTRALIJANAC ZAGRMEO! Zašto cela nacija MRZI Novaka! On je teniser, a ne sejač smrti

Ilustracija

Tenis

AUSTRALIJANAC ZAGRMEO! Zašto cela nacija MRZI Novaka! On je teniser, a ne sejač smrti

Podeli vest

Kolumnista portala "Spektator", Australijanac Džejms Mekfirson žustro je stao u odbranu Novaka Đokovića

Cela zemlja sada mrzi Novaka Đokovića jer je imao hrabrosti da uradi nešto što mnogi od nas ne bi - da brani sebe. Novakov principijelan stav je samo poslužio da se osvetli činjenica da su milioni Australijanaca dozvolili sebi da ih maltretiraju u protekle dve godine. I niko to ne želi da prizna. Daleko je lakše demonizovati srpskog milionera koji je zauzeo stav nego složiti se da smo naterani na potčinjenost od strane političara i zdravstvenih birokrata - napisao je Mekfirson u svojoj kolumni.

Potom je stav svog kolege Maksa Stajnkamfa, koji je pozvao Australijance da zvižde ukoliko Novak zaigra na Australijan openu, nazvao glupim i skandaloznim.

Ljudi su se uplašili da bi medicinski čist osvajač grend slema mogao da uđe na ograđen teren, da kaščje prilikom razmene udaraca i zarazi sve na stadionu? Dajte malo smisla. On je teniser, ne sejač smrti. Niko ozbiljan ne veruje da je Novak rizik po zdravlje. I niko ne veruje da bi izbacivanjem njega iz zemlje došlo do zaštite Australijanaca - napisao je Džejms, uz podsetnik da da je u proteklih 24 časa više od 60.000 Australijanaca bilo pozitivno na testu na koronavirus.

Foto: ap photo

Novak Đoković sa peharom Australijan opena prošle godine

Potom je dodao da je Novak apsolutno u pravu.

Novakov zločin je bio što je insisstirao da bi lični medicinski podaci trebalo da ostanu privatna stvar, što je nešto u šta smo svi verovali 2018. Onda je uspešno izneo slučaj nezavisnoj komisiji od šest doktora, kao i Odseku ua zdravstvo Viktorije. Vidite gde je problem, zar ne? Novak je držao svoju medicinsku istoriju za sebe, dok smo svi mi pristali da naše medicinske podatke pokažemo strancu za pravo da uđemo u Kmart.

Na kraju je kritikovao i premijera Australije Skota Morisona koji je izjavio da je "njihova snažna politika na granicama doprinela da Australija bude jedna od zemalja sa najmanjoim stopom smrtnosti od kovida i da će nastaviti da budu budni i oprezni"..

U čemu ste bili oprezni? U zaštiti populacije napadnute kovidom od zdravog čoveka sa normalnim imunitetom? Svako normalan bi posumnjao da sve to ima više veze sa činjenicom da se bliže izbori. Novakov stvaran zločin je što je ustao u svoju odbranu i što je, čineći to, otkrio sav naš kukavičluk - zaključio je Mekfirson.

Sva dešavanja vezana za Novaka Đokovića u Melburnu možete pratiti iz minuta u minut na našem lajv blogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17