• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2022

23:48

VEROVAO JE DA MU JE ODOBRENO IZUZEĆE! ATP se oglasio povodom svega što je zadesilo Novaka Đokovića

reuters

Tenis

VEROVAO JE DA MU JE ODOBRENO IZUZEĆE! ATP se oglasio povodom svega što je zadesilo Novaka Đokovića

Podeli vest

Po prvi put od dolaska Novaka Đokovića u Melburn, oglasio se ATP

Iz kancelarije ATP je izdato saopštenje koje prenosimo u celosti.

ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka pandemije koronavirusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila.

- Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedelja pred nama.

U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena - navodi se u saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija