• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2022

08:03

NOVAKA BI OVA GREŠKA MOGLA DA POŠALJE U ZATVOR! Ko je čekirao pogrešnu kućicu?

Pixabay/Tanjug/Rojters/Pexels

Tenis

NOVAKA BI OVA GREŠKA MOGLA DA POŠALJE U ZATVOR! Ko je čekirao pogrešnu kućicu?

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković otkrio je sve što se dešavalo od trenutka kada je saznao da je pozitivan na koronavirus

Potvrdio je Novak Đoković da je dao intervju za francuski L'Ekip svestan da je pozitivan na virus korona i izrazio je žaljenje zbog takve odluke, ali i da je njegov tim napravio grešku u prijavi za putovanje.

Takođe, Novak Đoković mogao čak i da završi u zatvoru na godinu dana. Srpski as je priznao da je dao lažnu informaciju na granici o tome da li je negde putovao u poslednjih 14 dana pre dolaska u Australiju.

Đoković iz Španije, preko Dubaija, došao u Melburn. Mogao bi da bude krivično gonjen, jer se to tamo tretira kao težak prekršaj. Prvi teniser sveta kaže da je grešku naparavio njegov tim.

Foto: printscreen instagram

 

- Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje - objasnio je Novak u saopštenju.

Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku. Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na sve.

Foto: AP/Photo

 

Podsećamo, Đoković je u Australiju stigao prošle nedelje jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je viza odmah po dolasku u Melburn poništena. Kao razlog je navedeno to da to što je preležao koronavirus nije dovoljan osnov za vizu, zbog čega je pet dana proveo zatvoren u hotelu za azilante.

Potom je posle mnogo borbe u ponedeljak pobedu Australiju pred sudom, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok ukine vizu. Posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni. Nastala je prva konfuzija u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti nakon testa, gde je boravio od tada do dolaska u Australiju.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobi Vranje

pre 2 godine

Novak lagao a krivi Australijanci?!?! To je logika mnogih srba sto govori sve o nama. To isto govori da zivimo u zemlji u kojoj su poremecene vrednosti! Uvek su drugi krivi i naravno mi smo protiv celog sveta ali cinjenice nas demantuju!

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija