• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2022

18:18

PRAVO U METU! TSS izdao saopštenje povodom tiranije nad Novakom

reuters

Tenis

PRAVO U METU! TSS izdao saopštenje povodom tiranije nad Novakom

Podeli vest

Teniski savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom užasa koji već danima proživljava Novak Đoković u Melburnu

Saopštenje TSS prenosimo u celosti.

- Teniski savez Srbije čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini. Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara.

Podsećamo, najbolji teniser sveta Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australija opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetkog sportskog asa po sudovimam i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković tokom treninga u Melburnu

Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport.

Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
psihijatar

pre 2 godine

Koja bre tiranija? To što je najboji na svetu, ne daje mu za pravo da se sa koronom švrćka po Španiji i prenosi drugima, da laže....kakav primer daje omladini? Antivakser? Poštujem, ali onda ćap AO

Vlado

pre 2 godine

А какве везе има спорт са тим? Спорт је надметање ко је бољи а не политика. Да Ђоковић иде на одмор у Аустралију па му не дају ок, они имају и они мисле тим турниром условљавати неког, сам револт се рађа из те чињенице.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija