• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2022

18:46

BIĆE DEPORTOVAN I DOBIĆE ZABRANU ULASKA U ZEMLJU! Crne slutnje bivšeg člana australijske granične policije

Ilustracija

Tenis

BIĆE DEPORTOVAN I DOBIĆE ZABRANU ULASKA U ZEMLJU! Crne slutnje bivšeg člana australijske granične policije

Podeli vest

Australijski portal "7news" koji je bio na strani Novaka Đokovića u celoj situaciji u Melburnu, objavio je prilično pesimističan tekst

Novak Đoković bio je osuđen na propast i pre nego što je dobio tužbu Federalnog okružnog suda protiv deportacije iz Australije. To je uverenje bivšeg zvaničnika australijskih graničnih snaga, koji je pre nedelju dana s pravom rekao da će ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuti Đokovićevu vizu - navodi se na početku.

Potom su prenete reči neimenovanog bivšeg člana australijske granične policije.

Moj izvor kaže da će, bez obzira na sudski rezultat, Đoković i dalje biti deportovan. To je bilo kao podizanje crvene zastave biku (australijskoj) Vladi - rekao je on, pa nastavio:

Napravio je veliku pesmu i igru od ove pandemije. Kada je ona prvi put počela, zabavljao se na sopstvenom turniru bez majice na sceni sa drugim igračima.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Suština je da morate biti potpuno vakcinisani da biste ušli u zemlju, osim ako nemate izuzeća od određenih stvari, a on nije. On je svetski broj 1, ali zato što je tako glasan anti-vakser, zato su ga pogledali i zašto mu je viza prvobitno odbijena.

Glavno pitanje prethodnih dana bili je kako je Novaku uopšte dozvoljeno da se ukrca u avion za Australiju bez potrebnih dokumenata.

Kada podnesete zahtev za vizu u inostranstvu, dolazite na internet i to je prilično brzo. Australija nema oficire graničnih snaga u svakoj luci širom sveta. Nemamo resurse. To je nepraktično i nije izvodljivo. Dakle, urađene su provere prošlosti, one prolaze kroz proces i... pojaviš se u bazi podataka ako si kriminalac ili ako imaš kriminalnu istoriju, te se pažljivo pogleda. Jasno je da Novak nije kriminalac – svi to znamo. Ali pošto je privukao toliko pažnje na sebe, to ga je učinilo metom - rekao je bivši oficir.

Na kraju, sagovornik australijskog portala je istakao da će Nole verovatno dobiti i višegodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Ako vam se viza ukine, posebno ako vam ministar za imigraciju ukine vizu, automatski dobijate trogodišnju zabranu - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija