• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2022

00:20

NOVAKOVI ADVOKATI SE OBRUŠILI NA MINISTRA! Niste ga ni pitali! Ovo je pogrešno...

Tanjug/AP

Tenis

NOVAKOVI ADVOKATI SE OBRUŠILI NA MINISTRA! Niste ga ni pitali! Ovo je pogrešno...

Podeli vest

Advokati Novaka Đokkovića iznose elemente odbrane na Federalnim sudu i žestoko su napali ministra za imigracije Aleksa Hoka

Advokati Novaka Đokkovića iznose elemente odbrane na Federalnim sudu i žestoko su napali minustra za imigracije Aleksa Hoka koji su i najavljeni:

Glavni sudija je Džejms Alsop, a o budućnosti prvog reketa sveta u Australiji odlučivaće i Entoni Besank i Dejvid O’Kalagan.

Advokati prvog tenisera sveta istakli su da Đoković nikada nije rekao da je antivakser, već da je rekao da želi da bude slobodan u izboru šta će da radi sa svojim telom. Novak ne želi da ga obavezuju da se vakciniše da bi mogao da igra turnire. Hok je ignorisao prvi argument vlade koji je pobijen na sudu, da Novak nije imao odgovarajuće medicinsko izuzeće.

- Ministar nije ni pročitao niti tražio medicinski materijal koji je Đoković dao nakon prvotibnog osporavanje njegove vize. To dokazuje da Đoković ne predstavlja nikakvu opasnost po javno zdravlje, s obzirom na njegovu nedavnu infekciju korona virusom - rekao je Vud.

Novakov advokat kaže da država nije ni pokušala da pita Novaka o njegovim stavovima već je zaključke o tome donela na osnovu pisanja medija.

Foto: printscreen

Aleks Hok

Vud je istakao da nije tačna tvrdnja ministra za imigraciju Aleksa Hoka da bi dopuštanje najboljem teniseru sveta da učestvuje na turniru imala negativan antivakserski uticaj.

- Tvrdimo da ministar nije uzeo u obzir očigledan alternativni scenario. U slučaju da Đokoviću bude ukinuta viza, i da on bude proteran iz zemlje i uopšteno oštećen u karijeri, sasvim je očigledno da bi to samo po sebi moglo da stvori kontraefekat.

Vud je istakao da je ministar Aleks Hok citirao jedan tekst BBC-ja u kojem se piše o tome da je Novak javno okrenut protiv vakcinacije. Vud kaže da je tekst BBC-ja na koji se poziva ministar Hok objavljen nakon prvog ukidanja vize Đokoviću i da u njemu stoji da je odluka Vlade, a Novakovo ponašanje, podstaknula aktiviste protiv vakcinacije!

 

 

- Ovo je potpuno pogrešno. Novak nije pomenut ni u tekstu Gardijana ni u ABC - tvrdi Vud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija