• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2022

07:36

AUSTRALIJANCI UHVAĆENI U LAŽI! Premijer Morison priča jednu priču, a ministar drugu!

Reuters/printscreen

Tenis

AUSTRALIJANCI UHVAĆENI U LAŽI! Premijer Morison priča jednu priču, a ministar drugu!

Podeli vest

Australijancu su deportovali Novaka Đokovića, poništili su mu vizu na Federalnom sudu na osnovu diskrecione odluke ministra za imigracije Aleksa Hoka

Hok je smatrao da je srpski teniser opasnost po "javni interes" Australije, pošto bi mogao da utiče na ljude da se ne vakcinišu.

Federalnom sudu je to bilo dovoljno, pa su deportovali prvog tenisera sveta i sprečili ga da se bori za rekordni 21. grend slem u karijeri. 

Govoreći za australijske medije, Skot Morison je pričao o medicinskom izuzeću koje je bilo aktuelno pre 12 dana. Tada je Novak Đoković, na osnovu dokumentacije koju mu je dostavio Teniski savez Australije, ušao u zemlju.

Foto: Tanjgu/AP

 

Ali, poništena mu je viza jer su vlasti odlučile da to što je preležao korona virus nije dovoljno da uđe u Australiju. Ipak, Đokoviću je viza vraćena, a u drugom postupku Aleks Houk je potvrdio da je Srbin legalno ušao u zemlju. Čak je zaključeno da Novak Đoković u medicinskom smislu ne predstavlja nikakvu opasnost po Australiju.

Ali, Skot Morison je sad rekao da se u Novakovom slučaju radilo "o osobi koja je tražila da dođe u Australiju i nije poštovala pravila za ulazak u zemlju", dok su razlozi ministra za imigracije Aleksa Hoka bili potpuno drugačiji. Nisu imali nikakve veze sa pravilima o ulasku u zemlju, nego o navodnom riziku zbog antivakserskih stavova.

- Nismo mu mi dali medicinsko izuzeće, to je učinila federalna vlada. Pogrešio je, jednostavno je. Ako dođete iz inostranstva morate da ispunite pravila za ulazak u zemlju. On to nije uradio - poručio je Morison.

Foto: Tanjug/AP

 

Još jedan potez Tako je vrlo jasno da je Australija odlučila da ukine vizu Novaku Đokoviću zbog nečega što je priznala da je učinio ispravno, ali da je sve to bio jeftin politički potez. I zbog toga je Srbinu zabranjen ulazak u zemlju na čak tri godine, međutim postoji mogućnost da se to u budućnosti smanji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MrKamenjarac

pre 2 godine

SKOT SU I JWDAN I DRUGI....ENGLESKA ĐUBRAD....

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Od samog pocetka su miljali to je bilo ocigledno. Drzali su ga u Melburnu dok nisu rasprodali ulaznice, jer su ljudi verovali da ce zaigrati. Kad su napunili blagajnu tad su ga deportovali. Sad neka ljudima vracaju pare i cute, licemeri na kubik. Oni ne zasluzuju Novaka, ni jedan teniski turnir buduci da najvise para od turnira uzmu organizatori. Nagradni fond tenisera koji donose zaradu je nesto sitno u odnosu na lovu koju pokupe organizatori. Mislim da Novak nema interesa da njima vise ide na turnir. Austrolijo prokleta si od dana kad si istrebila autohtono stanovnistvo.

Amater

pre 2 godine

VALJDA CE BITI DOVOLJNO PAMETAN DA VAS TUZI... IMA I TE KAKO RAZLOGA I OSNOVA JER NIJE DOSAO SAM I BEZ VIZE A VI SE POSLE GREN SLEMA DOGOVORITE KOJE KRIV.

Joyce

pre 2 godine

I posle poniženja i turture koju je preživeo Nole, jedno je sigurno Australian Grand Slam je postao Australiski Veliki Šljam.

USAF

pre 2 godine

BRAVo za vladu i premijera AUStralie-najurili su antivaxera Noleta!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija