• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

21.01.2022

09:38

NOVAKOV LEK BLOKIRA KORONU Virus ne može da uđe u organizam

reuters

Tenis

NOVAKOV LEK BLOKIRA KORONU Virus ne može da uđe u organizam

Podeli vest

Lek protiv korone na kom radi firma Novaka Đokovića ne dopušta da virus uđe u organizam.

Kako piše Srpski telegraf, klompanija "Quat BioRes" koja je jednim delom u vlasništvu srpskog tenisera možda će stati na kraj svetskoj pandemiji. Njihovi naučnici rade na leku koji bi sprečavao virus kovid-19 da uđe u ljudski organizam

Foto: reuters

Novak Đoković

- Firma koja je osnovana juna 2020., a u čijoj je priči Đoković od aprila, bavi se rayvojom nove tehnogolije lečenja virusa. Ne samo korone već svih virusa koji postoje, a akovid19 je uzet za ispitivanje jer je trenutno najdominantniji virus u svetu. Jednostavno rečeno, oni rayvijaju peptid, odnosno belančevinu, koja staje između virusa i ćelije i ne da mu da uđe u nju i zarazi organizam. Sve se zasniva na drekvenciji molekula, odnosno da se pogodi rezonanca virusa i poptida i onda se oni odbijaju. U labaratorijskim uslovima za sada sve funkcioniše po planu, a usko će se početi i sa ispitivanjjima na ljudima. Još se ne zna da li bi se peptid u telo ubrizgavao injekcijom ili u vidu spreja kroz nos - priča sa Srpski telegraf izvor blizak kompaniji "Quat BioRes".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 2 godine

Ako je izvodljivo zasto onda svet ne pravi takvu stvar vec nas truju vakcinama svakih tri cetiri meseca??? Zbog velike zarade farmaceutskih industrija? Ako je tako plasim se da ce se okrenuti protiv Noleta.

Marcco

pre 2 godine

Znači na bazi pepsida a zahvaljujući rezonansi molekula... Nadam se za Novaka da nije uložio više od 500 evra u takve gluposti.

Lol

pre 2 godine

Lol.. kvantna medicina je slicna kao i astrologija, kvazi nauka koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. Obicno sarlatanstvo.

Vuk07

pre 2 godine

Razumem sad zasto Novak je protiv vakcine jar njegova kompanija u koju je investirao. Otkrili novi lek protiv korone. Koji kako kaže sprečava da korona ulazi u organizam. Da mozda nije malo zakasnio sa otkrićem ako kažu da korona će prestati do polovine 2020 god. Nadam se da će lek testirati Novak lično da nas uveri u njegovo delovanje na sprecavanj zaražavanja. Žalosno ode nam Novak u Farmaceute što da se muči da udara tenisku lopticu, kad moze da zaradi lovu bez da se umara. Zelim mu puno uspeha valjda zna šta radi.

Caca

pre 2 godine

Vakcina slabo blokira. Ovo je bolje, ne unosi se u zdravo telo.

Gagi

pre 2 godine

Supruga neće dozvoliti ispitivanje na životinjama. Propašće investicija.

Kole

pre 2 godine

Novakov lek ne ulazi u organizam za razliku od vakcine. Svi će želeti da prime taj lek umesto vakcine.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija