• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2022

08:00 >> 11:17

KRAJ ZA KECMANOVIĆA NA AUSTRALIJAN OPENU! Hrabri SRBIN položio ORUŽJE pred brutalnim Monfisom!

Tanjug/AP

Tenis

KRAJ ZA KECMANOVIĆA NA AUSTRALIJAN OPENU! Hrabri SRBIN položio ORUŽJE pred brutalnim Monfisom!

Podeli vest

Francuski teniser Gael Monfis savladao je Miomira Kecmanovića u četvrtom kolu Australijan opena sa 3:0 (7:5, 7:6, 3:6)

Stigao je Miomir Kecmanović do svog najboljeg grend slem plasmana, bio na korak od četvrtfinala, ali je falio tračak iskustva da srpski teniser savlada Gaela Monfisa! Pružio je 77. reket planete fantastičan otpor francuskom veteranu, ali je 17. nosilac uvek bio "korak ispred" i poene rešavao u svoju korist kada je to bilo najpotrebnije - 3:0 (7:5, 7:6, 3:6). 

Nažalost, put se za Miomira Kecmanovića na Australijan openu završava u četvrtom kolu, ali mladi srpski teniser može i mora da bude zadovoljan partijama koje je pružio na prvom grend slemu u sezoni! 

Foto: Tanjug/AP

Ravnopravnu borbu vodili su Gael Monfis i Miomir Kecmanović tokom celog prvog seta. I jedan i drugi bili su izuzetno sigurnu na svom servisu, igralo se bez brejkova sve do vođstva francuskog tenisera 6:5! Osetio je 77. reket sveta prvi pritisak protiv favorizovanog rivala, odservirao duplu grešku kada nije smeo, te je Francuz dobio prvi set. 

Očekivalo se da će Monfis rutinski rešiti drugi set u svoju korist, ali nije bilo tako! Kecmanović je sjajno reagovao, prvi stigao do brejka i grabio ka izjednačenju. Ipak, ponovo je stao servis kada je bio najpotrebniji, a francuski veteran znao je kako to da kazni. Imao je Monfis šanse da pre tajbrejka reši drugi set, ali se to nije dogodilo, te je dužim putem Francuz morao do vođstva od 2:0. 

Foto: Tanjug/AP

Ponovo je Kecmanović bolje otvorio set, imao dve spojene brejk lopte, ali ih, nažalost, nije iskoristio. Usledila je dobra reakcija Monfisa koji je takođe pretio servisu našeg tenisera. Publika je mogla da uživa u spektakularnim razmenama dvojice tenisera, ali je većinu "ključnih" poena dobijao Francuz! Prve slabe" minute Miomira Kecmanovića iskoristio je Monfis, napravio brejk poveo u trećem setu, a onda sa još jednim brejkom završio posao i overio plasman u narednu rundu gde čega boljeg iz duela Pablo Karenjo-Busta - Mateo Beretini. 

Zanimljivo, duel u Melburnu bio je sudar bivših najboljih juniora na svetu budući da su Kecmanović i Monfis u jednom trenutku bili prvi na juniorskoj listi. 

Miomir Kecmanović - Gael Monfis  0:2 (5:7, 6:7, 3:6)

UŽIVO: 

Treći set

3:6 - KRAJ! Monfis je eliminisao Miomira Kecmanovića!

3:4 - Pravi Gael Monfis brejk iako je Kecmanović imao dve gem lopte... Vrlo dobro je igrao srpski teniser, ali je Francuz uvek bio "korak ispred" i napravio ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale!

3:3 - Ponovo velika borba na servisu Gaela Monfisa, ali Francuz još jednom izlazi kao pobednik. Nastavlja se spektakl u četvrtom kolu u Melburnu! 

2:2 - Imao je Kecmanović dve brejk lopte na startu drugog seta, ali je sa dva brutalna servisa i vinerom Monfis uspeo da izjednači! 

1:1 - Ponovo razmena gemova na startu seta, Kecmanović je bio izuzetno siguran, sa druge strane Mnofis je pokazao nesigurnost kao i u drugom setu!

Foto: Tanjug/AP

Drugi set

7:6 - Monfis dobija i drugi set, ovoga puta u tajbrejku iako je Kecmanović imao šanse da izjednači! 

6:6 - Idemo u taj-brejk! Sačuvao je Kecmanović dve set lopte Gaela Monfisa, brutalnim servisima stekao prednost u đusu, a onda rutinski odveo meč u "doigravanje"!

5:5 - Ni poen nije prepustio Miomir Kecmanović Gaelu Monfisu na svom servisu! Ponovo ćemo gledati dramatičnu završnicu seta!

4:5 - Potpuni preokret u drugom setu, Monfis je rutinski rešio svoj servis gem, sada je na potezu Kecmanović koji servira za produžetak seta!

4:4 - Nažalost, nije Kecmanović izdržao novi nalet Gaela Monfisa koji vraća brejk! Ponovo je nerešeno u drugom setu!

4:3 - Ponovo je Kecmanović bio siguran na svom servisu, ali nije uspeo da ugrozi Monfisa koji smanjuje zaostatak uz samo jedan izgubljen poen!

Foto: Tanjug/AP

3:2 - Razmena gemova nakon što je Kecmanović napravio brejk!

2:1 - BREJK! Prvu šansu u drugom setu koristi Miomir Kecmanović i uzima servis Gaelu Monfisu!

1:1 - Ista meta isto odstojanje i na startu drugog seta. Monfis je pretio Kecmanoviću, ali se Miomir dobro odbranio i sačuvao svoj servis! 

Prvi set

5:7 - Imao je Kecmanović gem lotu i taj-brejk u ruci, ali se sve raspalo kao kula od karata! Treća dupla servis greška i linija koju je pogodio Gael Monfis bili su dovoljni da Francuz osvoji prvi set!

5:6 - Nažalost, propustio je Miomir Kecmanović prve brejk lopte na meču i sada će ponovo servirati za ostanak u prvom setu!

5:5 - TRILER! Gael Monfis je imao tri spojene set lopte, ali je Kecmanović vezao tri poena i ostao u prvom setu! 

4:4 - Rovovska borba u prvom setu! U sedmom i osmom gemu igrali su se đusevi na servis obojice tenisera, ali brejk prilika još uvek nema! 

3:3 - Sada je Gael Monfis bio bliži brejku nego Miomir Kecmanović, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani. Nastavlja se ujednačena borba u prvom setu osmine finala Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

2:2 - Ponovo su Francuz i Srbin rutinski odbranili svoj servis iako je bilo nešto interesantnije nego u uvodnim gemovima. Kecmanović je uspeo da "pripreti" Monfisu, ali je 17. nosilac asom prelomio gem u svoju korist. 

1:1 - Razmena gemova na startu seta. Monfis i Kecmanović bili si sigurni na svom servisu i nisu prepustili poen rivalu! 

Prvi na sevrisu će biti Gael Monfis!

08:00 - Dobro došli na lajv prenos meča četvrtog kola Australijan opena između srpskog teniser Miomira Kecmanovića i 17. nosioca Gaela Monfisa. Sve detalje iz Melburna možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kanidja

pre 2 godine

Na pocetku ste svi trebali da osete i da dostojanstveno prestavljate zemlju Srbiju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija