• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2022

08:39

LOŠE VESTI ZA NOVAKA, NADAL NADOMAK 21. GREND SLEMA! Šapovalov se vratio posle 0:2, ali je Rafa preživeo!

Tanjug/AP

Tenis

LOŠE VESTI ZA NOVAKA, NADAL NADOMAK 21. GREND SLEMA! Šapovalov se vratio posle 0:2, ali je Rafa preživeo!

Podeli vest

Peti teniser sveta Rafael Nadal je u polufinalu Australijan opena

Rafael Nadal je u četvrtfinalu posle velike borbe i pet setova savladao Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

U borbi za finale Španca čeka bolji iz duela između Matea Beretinija i Gaela Monfisa. Samo dve pobede sada Nadala dele od rekordnog 21. grend slema, što svakako nisu lepe vesti za Novaka Đokovića, kome su zabranili da se takmiči u Melburnu.

Nije bilo lako Rafi u četvrtfinalu, mučila ga je povreda stomaka, dozvolio je Kanađaninu da se vrati nakon što je imao dva seta prednosti, ali je ipak sprečio iznenađenje i slavio je posle četiri sata i 10 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP

 

Rešio je Rafa prvi set bez mnogo problema, bio mu je dovoljan jedan brejk, nakon vođstva od 4:1 lako je priveo set kraju - 6:3.

Ni u drugom nije bilo mnogo drame za Španca. U sedmom gemu je oduzeo Kanađaninu servis gem, dobio set sa 6:4, dok Šapovalov ni u ovom delu igre nije imao rešenje za igru petog tenisera sveta.

Foto: Tanjug/AP

 

Ali, usledio je veliki preokret, Šapovalov je podigao nivo igre posle dva izgubljena seta, nije ga to demoralisalo.  

Šapovalov je u trećem setu prokockao dve brejk prilike u šestom gemu, ali istu grešku nije napravio u desetom, kada jer na servis Nadala napravio brejk i osvojios et sa 6:4.

Foto: Tanjug/AP

 

Kanađanin je potom došao i do četvrtog seta i egala u meču. Jedan brejk mu je bio dovoljan i u ovom setu, koji je dobio sa 6:3.

Šapovalov je u prvom gemu petog seta imao brejk loptu, ali je prokockao šansu! Ekspresno je usledila kazna. Rafa je napravio brejk i to sa "nulom", a potom poveo sa 3:0 i tada je sve bilo jasno! Šapovalov nije imao rešenje za iskusnog rivala, pa je Španac posle četiri sata igre prvu meč loptu pretvorio u trijumf.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija