• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2022

07:54 >> 07:56

NA KORAK OD VEČNOSTI - NADAL SE U NEDELJU BORI ZA 21. GREND SLEM TITULU! Španac počistio Beretinija u Melburnu!

Tanjug/AP

Tenis

NA KORAK OD VEČNOSTI - NADAL SE U NEDELJU BORI ZA 21. GREND SLEM TITULU! Španac počistio Beretinija u Melburnu!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal u nedelju će se boriti za 21. grend slem titulu pošto je u polufinalu Australijan opena savladao Matea Beretinija sa 3:1

Očekivalo se da Mateo Beretini pruži jak otpor Rafaelu Nadalu u polufinalu Australijan opena, ali je španski teniser upisao rutinsku pobedu i stigao na korak od 21. grend slem titule! "Bik sa Majorke" eliminisao je Italijana posle dva sata i 57 minuta igre, a u finalu čeka boljeg iz duela Stefanos Cicipas - Danil Medvedev. 

Beretini se nadao da će se osvetiti za poraz sa US Opena od pre dve godine, ali jedino što je uspeo na Ozi Openu jeste da osvoji set protiv Španca. Italijan je imao ogroman broj neiznuđenih grešaka, čak 44, te katastrofalni procenti prvog servisa i osvojenih poena posle drugog. 

Sa druge strane, Nadal je bio i više nego siguran od samog starta meča, brejk na startu prvog seta omogućio mu je miran nastavak, a posle 44 minuta Španac je poveo sa 1:0. Isti scenario viđen je i u drugom pošto je peti teniser sveta poveo sa 4:0 i lagano udvostručio svoju prednost. 

Foto: Tanjug/AP

Nije se Beretini predavao ni posle dva izgubljena seta i u trećem je uspeo da se "vrati u igru". Pri rezultatu 3:3 zaigrao je Italijan riskantnije i uspeo da prepolovi prednost Rafaela Nadala. Ipak, bio je to samo tračak nada pošto je Španac već u narednom setu rešio meč i došao na pobedu od 21. grend slem titule kojom bi se osamio na vrhu liste ispred Novaka Đokovića i Rodžera Federera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Do juče nije mogao da stoji na nogama a sada AO i predhodni turnir ( mesec dana bez prestanka ) trči kao dečkić !!!!! Nadala treba poslati na doping test !!!!!!

Milko

pre 2 godine

Jbg.dok se nekom ne smrkne drugom ne svane.Realno nije mi nikad bio drag,ali za ovo dio krivice snosi i Nole.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija