• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2022

17:05

NADAL OTVORIO DUŠU! Ni Đoković ni ja nismo važniji od tenisa!

Reuters

Tenis

NADAL OTVORIO DUŠU! Ni Đoković ni ja nismo važniji od tenisa!

Podeli vest

Ko zna kakvo bi finale sada gledali da Novak Đoković nije sprečen deportacijom da učestvuje na turniru u Melburnu. Srbin bi pobedom ispisao istoriju, a sada je to učinio Španac! Nadal je do trijumfa stigao posle preokreta i pet sati i 28 minuta igre – 2:6, 6(5):7, 6:4, 6:4, 7:5.

Slavni Španac je pričao o velikom uspehu u intervjuu za AS, koji je ekskluzivno dao nakon osvajanja Australijan opena. Nadal je priznao da nije ni sanjao da može da osvoji titulu u Melburnu posle svega što je prošao i operacije stopala zbog koje je bio na štakama pre nekoliko meseci.

- Desiće se ono što se dešavalo celog mog života, tenis se nastavlja. Ne postoji igrač koji je važniji od samog sprota, nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi nije važniji od samog sporta. Na kraju će svake godine biti četiri Grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni- rekao je Nadal!

Foto: Reuters

 

On kaže da 21 Grend slem titula nije dovoljna da bi bio najtrofejniji u istoriji...

- Za mene je 21 dodavanje još jednog broja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 ne bude dovoljan da završite kao onaj sa najviše Grend slemova u istoriji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za novinare i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu.

Foto: Reuters

 

Nadal je priznao  da nikada nije pomišljao na kraj karijere.

- Nisam razmišljao o penziji, jer to ne želiš da misliš kada ne želiš da odeš u penziju. Postojala je neka mogućnost, ne da se penzionišem, jer na kraju bih probao svakako ponovo, ali jeste postojala šansa da ne budem u stanju da ponovo budem na najvišem takmičarskom nivou - otkrio je Nadal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija