• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2022

10:39

LOŠE VESTI! Đoković ostaje bez prvog mesta, ovako Rus može da prekine dominaciju Srbina!

Tanjug/AP

Tenis

LOŠE VESTI! Đoković ostaje bez prvog mesta, ovako Rus može da prekine dominaciju Srbina!

Podeli vest

Novak Đoković je prvi tenis sveta, ali ubrzo bi mogla da usledi promena na ATP listi, pošto mu ozbiljno preti Danil Medvedev

Novak Đoković ima 10. 875 bodova, dok je Medvedev na 9.635, ali će se ta razlika smanjiti. Zbog toga što se Australijan open prethodne godine igrao kasnije, još nisu skinuti bodovi iz Melburna. Tako će razlika biti manja 21. februara, a nedelju dana kasnije Rus bi mogao i da postane prvi tensier sveta.

Da bi skunuo sa trona Novaka Đokovića, Danil Medvedev mora da osvoji titulu u Akapulku. Srbin će igrati u Dubaiju, ali mu ni titula neće biti dovoljna da sačuva prvo mesto.

Ako Rus osvoji turnir u Meksiku postaće 27. igrač na čelu ATP liste i prvi od februara 2004. godine koji nije deo "velike četvorke" svetskog tenisa!  

Takođe, Danil bi mogao da bude prvi čak i ako ne osvoji Akupulko. Potrebno je da dođe do finala, ali pod uslovom da Novak ne osvoji Dubai, ako stigne do polufinala Akapulka, a Đoković se ne plasira u finale Dubaija. Ako Medvedev stigne do četvrtfinala Akapulka, biće mu potrebno da naš teniser ne igra polufinale Dubaija, a Rus će biti prvi čak i ako stigne do drugog kola Akapulka, a Đoković ne igra polufinale Dubaija. Ako ispadne u prvom kolu, Medvedevu će biti potrebno da se Srbin ne plasira u četvrtfinale Dubaija.

Foto: Tanjug/AP

 

Mogao bi Novak ipak za dve nedelje da se vrati na prvo mesto jer će tada Medvedev izgubiti 250 bodova iz Marseja. Međutim, ako prvi teniser sveta ne bude igrao na mastersima u Americi: Indijan Velsu i Majamiju male su šanse da zadrži prvu poziciju. Pošto nije vakcinisan, pitanje je da li će Amerikanci dozviliti prvom teniseru sveta da igra na mastersima. Indijan Vels se održava od 8. do 20. marta, a na njemu će igrati Rafael Nadal. Ako osvoji Peti grend slem, kako još zovu Indijan Vels, izjednačiće se sa Đokovićem po broju masters trofeja. 

Đoković će u ponedeljak početi  360. nedelju na prvom mestu, a računajući muški i ženski singl samo je legendarna Štefi Graf ispred njega. Jedna od najboljih teniserki svih vremena je 377 nedelja bila najbolja na svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija