• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2022

07:00

ĐOKOVIĆ PRIZNAO CELOM SVETU! Otkriveno zašto je ćutao do sada!

printscreen/bbc

Tenis

ĐOKOVIĆ PRIZNAO CELOM SVETU! Otkriveno zašto je ćutao do sada!

Podeli vest

Ceo svet je čekao da Novak Đoković prekine ćutanje i konačno progovori o drami u Melburnu, svemu što se dešavalo u Australiji, koroni, vakcini...

I otvorio je dušu u intervjuu za "BBC", koji je u utorak u udarnom terminu emitovao kompletnu, 30-minutnu emisiju sa najboljim teniserom sveta.

Novak je javno poručio da nije antivakser, ali da želi da bude slobodan čovek i sam odlučuje, po cenu da se ne takmiči na turnirima gde će obavezna biti vakcinacija.

Otkrio je i da su ga tokom teških dana u Melburnu najviše boleli pogledi kolega, kao i da nije gledao finale između Nadala i Medvedeva.

Novaka niko nije pitao o vakcini

Srpski as se ne kaje zbog propuštenih turnira, svestan je da ima telo koje će mu omogućiti da ih nadoknadi.

- Briga o mom telu je najveći prioritet, jer znam da će mi dati dugovečnost. Siguran sam da je taj žar i strast prema igri u meni i ako se brinem o svom telu, imaću prilike da igram turnire koje sam propustio. Takođe, nadam se da mogu da igram još mnogo godina - kazao je Novak i razočarao sve one koji su se nadali da planira odlazak u penziju.

 

Foto: prtintscreen/bbc

 

Novak Đoković je poručio kako kovid shvata veoma ozbiljno, a osvrnuo se i na prošlogodišnji Adrija tur.

- To su pogrešno! Ja kovid shvatam vrlo ozbiljno. Što se Adrija turneje tiče, poštovali smo svaki protokol i propis koji je bio na snazi u državi u tom trenutku! A tada nisu bile obavezne maske, sportski događaji su mogli da se održavaju. Razumem da kada gledate iz perspektive neke druge zemlje, u kojoj su oštriji propisi, da to nije izgledalo dobro. Ali, svaka država se na neki pomalo drugačiji način borila sa koronom.

Đoković je objasnio zbog čega je ćutao do sada.

- Ćutao sam do sada jer sam želeo da pokažem poštovanje prema kolegama, tenisu, Australijan openu i pravnom procesu čiji sam deo. Takođe, želeo sam da se odmorim neko vreme da razmislim o svemu što se deslilo jer je bilo mnogo emocija. Bilo je mnogo pogrešnih zaključaka i tužan sam zbog načina na koji se sve završilo.

 

 

 

Srpski teniser je istakao da ga niko tokom dešavanja u Australiji nije pitao o njegovom stavu vezano za vakcinaciju. Svi su zaljučke donosili na osnovu starih novinskih tekstova koji ne dokazuju antivaks stavove Đokovića.

- Niko me tokom trajanja sudskog procesa i cele australijske sage nije pitao za moj stav ili mišljenje o vakcinaciji. Niko! Tako da nisam mogao da izrazim šta osećam i gde je moj stav!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija