• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2022

17:51 >> 17:53

HAČANOV BEZ ŠANSE - NOVAK IGRA BRUTALNO! Đoković POČISTIO Rusa i plasirao se u ČETVRTFINALE!

Tanjug/AP

Tenis

HAČANOV BEZ ŠANSE - NOVAK IGRA BRUTALNO! Đoković POČISTIO Rusa i plasirao se u ČETVRTFINALE!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju

Pokušali su da ga sruše u Melburnu, zabranili su mu da brani titulu na Australijan openu. Razbili su ritam Novaka Đokovića koji je tri meseca bio bez takmičarskog tenisa, ali u svetu "belog sporta" niko i ništa nije jače od srpskog velemajstora! 

Đoković nastavlja da teroriše svoje rivale u Dubaiju, a da stvar bude još bolja, deluje da Novak igra sa "pola gasa"! Nakon Lorenca Muzetija, na meniju prvog reketa sveta našao se Karen Hačanov. Ruski teniser pružio je žestok otpor srpskom teniseru, ali nije mogao do većeg rezultata od časnog poraza - 2:0 (6:3, 7:6). 

Baš kao i protiv Muzetija, delovalo je da Novak igra taman koliko je dovoljno da rutinski savlada svog rivala. Nije zapinjao srpski teniser, menjao je "taktiku" i ritam igre iz gema u gem, a Hačanov nije imao odgovor na Đokovićeve poteze. 

Nakon razmene gemova na startu meča, Đoković već u četvrtom stiže do prvih brejk lopti, koristi ih i tada je pitanje pobednika u prvom setu bilo rešeno. Uspeo je Hačanov da pripreti u samom finišu, dođe do 30:30, ali to je bilo sve od ruskog tenisera u Dubaiju. 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počeo drugi set, Novak je napravio novi brejk. Ipak, situacija se nije razvijala toliko jednostavno kao u prvom budući da je Hačanov imao čak tri brejk lopte. Nije uspeo Rus prvi put da napravi brejk, ali je zato drugu šansu iskoristio i poravnao na 4:4. Bio je to dovoljan signal za Novaka da ponovo "zapne", mogao je prvi teniser sveta do brejka već u narednom gemu, ali se Karen Hačanov odbranio i zakomplikovao posao. 

Odluka o pobedniku pala je u taj-brejku pošto je NOvak bio jači u borbi nerava i slavio sa 7:2!

Najbolji teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Jiržija Veselog i Roberta Bautiste Aguta!

ĐOKOVIĆ-HAČANOV  2:0 (6:3, 7:6)

TOK MEČA:

Drugi set: 

7:6 - KRAJ!

6:6 - TAJ-BREJK! Sada je Novak bio siguran i bez izgubljenog poena odveo drugi set u "doigravanje"!

5:6 - Bez šanse je bio Novak Đoković na servisu Karena Hačanova, Rus je bez izgubljenog poena osigurao taj-brejk!

5:5 - Uspeo je Novak da preživi novi nalet Karena Hačanova!

Foto: Tanjug/AP

4:5 - Imao je Đoković dve brejk-lopte, ali je Hačanov uspeo da se vrati i sada Novak servira za ostanak u drugom setu!

4:4 - Vraća se Karen Hačanov u meč! Ruski teniser uspeo je da napravi brejk i sada smo ponovo na početku!

4:3 - Bez izgubljenog poena Hačanov stiže do trećeg gema i smanjuje prednost Novaka Đokovića!

4:2 - Dominira Novak Đoković u ovim momentima, ne uspeva Hačanov da pronađe rešenje za sjajnu odbranu prvog tenisera sveta!

3:2 - Siguran je bio Karen Hačanov na svom servisu, nije ni Novak pokušavao da bude preterano agresivan nakon napora koji je uložio da zaštiti svoj gem!

3:1 - Mogao je Hačanov da se vrati ekspresno u drugi set budući da je imao čak tri brejk lopte, ali je Novak uspeo da ih spase i potvrdi brejk!

2:1 - Rani brejk za Novaka Đokovića i čini se da je do kraja meča ostala samo rutina! Rus igra koliko mu prvi reket sveta dozvoli, Đoković je sada napao drugi servis rivala i uspeo da napravi ogroman korak ka četvrtfinalu!

Foto: Tanjug/AP

1:1 - Sada je Rus zapretio Novaku Đokoviću, uspeva najbolji teniser sveta da sačuva svoj servis i odoli prvom naletu Hačanova!

0:1 - Vodi Hačanov na startu drugog seta, ponovo je Novak mogao do brejka, ali se Rus izvukao iz nezgodne situacije!

Prvi set: 

6:3 - Rešava Novak ĐOković prvi set u svoju korist!

5:3 - Preživeo je Hačanov nekako svoj servis gem, a sada će Novak Đoković imati šansu da reši prvi set u svoju korist i tako povede protiv ruskog tenisera!

5:2 - Još jedan rutinski gem za Novaka Đoković, sada će Hačanov servirati sa ostanak u prvom setu!

4:2 - Ponovo je Đoković lako mogao do brejka budući da je Hačanov promašio servis pri rezultatu 30:30, ipak, Rus je sa dva forhend vinera uspeo da smanji zaostatak i ostane u trci za prvi set!

Foto: Reuters

4:1 - Bez izgubljenog poena Đoković rešava svoj servis gem i potvrđuje brejk!

3:1 - BREJK! Trebalo je Novaku tri gema da se zagreje i sada srpska mašinerija ponovo radi. Đoković stiže do brejka na samom startu seta i koristi prve šanse da oduzme servis Hačanovu!

2:1 - Pripretio je Hačanov Novaku nakon dve vezane greške srpskog tenisera, ali je prvi reket sveta uspeo da se izvuče i rutinski dođe do nove prednosti.

1:1 - Nešto slabije je Hačanov otvorio svoj servis gem, ali je uspeo da pronađe dva vinera i spreči Novaka da mu zapreti odmah na startu!

1:0 - Nakon dva dobra servisa, Novak je odservirao duplu grešku, ali ga to nije omelo da reši gem u svoju korist i pobede na startu meča protiv Hačanova!

Novak je odabrao da prvi servira pošto je dobio na "novčiću"!

15:25 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem možete pratiti dešavanja sa meča Novaka Đokovića i Karena Hačanova u Dubaiju!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija