• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2022

18:13 >> 18:14

NOVAK NAPOKON PROGOVORIO O FORMI! Nije moguće da budem BOLJI, nisam imao MEČEVE...

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK NAPOKON PROGOVORIO O FORMI! Nije moguće da budem BOLJI, nisam imao MEČEVE...

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Karena Hačanova i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju

Glavna tema medija od povratka Novaka Đokovića na teren je, kako će on reagovati nakon svega što ga je snašlo na startu sezone. Rešio je prvi reket sveta da stavi "tačku" na priče o tome i istakao da nije moguće uvek biti sve bolji. Ipak, tri meseca bez takmičarskog tenisa ostavila su traga na igru najboljeg svih vremena!

- Vidim da ljudi pričaju da li ću se vratiti, jači, bolji... Uvek se trudim da budem uvek bolji, ali to nije moguće. Najbitnije da pronađeš način da pobediš meč. Nekada bolje osećaš lopticu, nekada ne. U mom slučaju, što više sam na terenu, to se bolje osećam. Nisam imao puno mečeva, dobro je što sam testiran i što sam imao ovakav izazov na startu turnira. 

Meč se zakomplikovao posle rutinski dobijenog prvog seta, a Novak smatra da je njegovo opuštanje nakon promene loptica dalo šansu Hačanovu da se vrati u meč i napadne servisom. 

- Osećao sam kontrolu sve do drugog seta i 4:3. Sa brzim lopticama imaš samopouzdanje, brz je teren. Napravio sam duplu grešku, on je vezao nekoliko dobrih poena i vratio se u meč. Za dva tri minuta je bilo 5:4 za njega. To je tenis, ništa nije garantovano. Drago mi je da sam zadržao koncentraciju nakon izgubljenih gemova, znao sam da imam šanse u taj-brejku. Loptice su se "očupavile", što mi više odgovara da bih mu reternirao - otrkio je srpski teniser nakon meča za "Sportklub". 

Foto: Tanjug/AP

Karen Hačanov pružio je sjajan otpor Novaku Đokoviću, posebno u drugom setu, a srpski teniser ističe da njegov trenutni plasman nije realan, te da Rus zaslužuje daleko bolji renking. 

- Karen je kvalitetan igrač, njegov trenutni renking nije realan i on definitivno zaslužuje da bude bolje plasiran na ATP listi - istakao je Novak Đoković. 

Atmosfera je u Dubaiju uvek dobra, ali je utisak da publika dugo nije podržavala Novaka kao ove sezone. 

- Publika je fenomenalna. Karen je imao svoju podršku, ruske zajednice. Pune tribine, zbog ovoga igramo i motivišemo sebe svaki dan. Profesionalni sport je deo "zabave", bitno je da ljudima bude zanimljivo, da kući ponesu dobre uspomene i utiske - dodao je prvi reket sveta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija