• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2022

08:46

ŠOKANTNO PRIZNANJE ĐOKOVIĆA! Telo mi je reklo da ne može više! Nisam mogao da serviram!

Tanjug/AP

Tenis

ŠOKANTNO PRIZNANJE ĐOKOVIĆA! Telo mi je reklo da ne može više! Nisam mogao da serviram!

Podeli vest

Novak Đoković se u nedavnom intervjuu za L'Ekip podsetio 2018. godine kada je morao da operiše lakat zbog povrede

Novak Đoković kaže da ne odustaje od odluke da se vakciniše, jer je njegovo telo njegov alat i zbog toga mora da brine o njemu.

Srbin se prisetio kada je pre nekoliko godina imao dugu pauzu zbog povrede lakta. Dugo je oklevao, ali na kraju je njegov lakat zahtevao operaciju, koja je morala da se uradi. Bio je u situaciji kada nije mogao ni da servira.

- Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstanijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. A na kraju su činjenice i rezutlati bitni. A čak i pored tih rezultata,  stalno postavljam pitanja sebi i tražim puno od svog tima. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam.Tada mi je kratkoročno to pomagalo - iskren je bio najbolji teniser sveta.

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković priznaje da ne voli hirurge, na kraju je sve prošlo dobro. 

- Došao sam do momenta kada mi je telo reklo: "Ok, nema više pokušaja. Ne možeš više ni da serviraš'. I otišao sam kod jednog pod najboljih hirurtga na svetu. Uradio je odličan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bio sam uplašen, ne volim hirurge. Nadam se da ih neču videti više nikad u životu i radim sve da tako bude.

Foto: Tanjug/AP

 

- Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista moram da se brinem o njemu kako bi bio konstantan. Tokom godina sam zbog svog tela imao mnogo uspeha i zahvalan sam na tome što sam mogao da se oporavim tako brzo posle bitnih mečeva. Recimo posle meča sa Marejem na Australijan openu 2021. godine koji je trajao pet sati (pobedio 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) mogao sam da igram za manje od 48 sati protiv Nadala (pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 za skoro šest sati). To je samo jedan primer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 2 godine

Sve ima kraj pa i Djokovicevo telo kako kaze...Ali ima tu dosta propusta i sa njegove strane...Da se nije ozenio tako rano i osnuo porodicu to bi bila drugacija prica ali cim se Zena umesa u tvoj ispanirani zivot i dece pocnu da trce izmedju nogu karijera ide vrtoglavo dole kao sto smo videli na njegovom primeru a i ostalim uspesnim teniserima..Trece Djokovicev temperament se promenio i veoma je agresivan i buntovan i ljut u delovima svoje igre i zbog toga pravi neartikulisane postupke koji nisu primarni Zapadnim ljubiteljima tenisa jer su odviknuti od toga i svaku gresku koji napravi Djokovic bice petostruko napadnuta od njegovih ne toliko dobrih Novinara koji ga prate negativnim kritikama... Bolje bi mu bilo da zavrsi karijeru,odmori telo i duh,naravno porodica ga ceka i obaveze ali mogoa bi da izgradi teniski Stadion u Srbiji (ne u Crnoj Gori) kapaciteta 10000 i da krene sa skolom tenisa i to samo nase klince i da podize nove zvezde tog sporta...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija