• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2022

07:10

NOĆNA MORA, OČAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Navijači u šoku, evo kada će ga ponovo videti na PRVOM MESTU!

Reuters

Tenis

NOĆNA MORA, OČAJNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Navijači u šoku, evo kada će ga ponovo videti na PRVOM MESTU!

Podeli vest

Novak Đoković teško će povratiti prvu poziciju do kraja ove godine, jer bi morao da odbrani skoro 1.500 bodova više od Danila Medvedeva

Razlog tome je što će propustiti dva značajna turnira, Indijan Vels i Majami, jer je nevakcinisan, a postoji mogućnost i da mu na još nekim takmičenjima onemoguće da igra.

Zanimljivo je da postoji mogućnost da se Đoković ubrzo na kratko vrati na tron! Već 14. marta Novak može da se vrati na čelnu poziciju na najmanje nedelju dana. Odluka je u rukama Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). Tada bi trebalo da oduzmu 250 bodova Medvedevu jer je prošle godine u to vreme osvojio ATP turnir u Marseju. Indijan Vels je 2021. pomeren sa marta za oktobar usled epidemije koronavirusa, zbog čega se kalendar potpuno poremetio.

Foto: Tanjug/AP

 


Međutim, pravilo ATP nalaže da se lista ne menja usred velikih turnira koji traju dve nedelje, kao što su sva četiri grend slema i mastersi u Indijan Velsu i Majamiju. Čelnici asocijacije za sada nisu potvrdili šta će uraditi u ovom slučaju. Ako ostanu pri starom pravilu, druga opcija za Novaka je da se 21. marta vrati na čelnu poziciju ukoliko Medvedev izgubi u Indijan Velsu pre polufinala. Kao što je odranije poznato.

Fale mu mečevi

Rus Danil Medvedev, novi broj jedan, do kraja sezone brani manje bodova od Novaka. Naš as je od marta prošle godine do kraja sezone osvojio 7.830, a njegov trenutno najveći rival "samo" 6.370.

NOVAK BRANI DO KRAJA SEZONE

90Monte Karlo
90 Srbija open
600 Rim
250 Srbija open 2
2.000 Rolan Garos
2.000 Vimbldon
1.200 Ju-Es open
1.000 Pariz
600 Završni masters
Ukupno: 7.830

To znači da bi Medvedev morao da pravi velike kikseve do kraja ove godine da bi prepustio vodeću poziciju Novaku. Zbog neizvesne epidemiološke situacije Đoković trenutno ne zna ni za koji deo sezone treba da tempira formu.

- Kao profesionalni teniser, uvek se trudim da organizujem svoj raspored barem šest meseci unapred. Ovo je za mene sada nepredvidiva situacija, koju moram da prihvatim. Nije da mi godi, iskreno. Što više mečeva budem igrao, biću komforniji na terenu. Moram da igram što više, jer nemam mnogo mečeva u poslednjih nekoliko meseci. Hajde da vidimo šta će biti. Moram da pratim situaciju, da vidim kako će se razvijati. Kad god dobijem priliku da igram, igraću. Nadam se da će to biti uskoro - kazao je nedavno Novak Đoković.

MEDVEDEV BRANI DO KRAJA SEZONE

250 Marsej
180 Majami
90 Madrid
10 Rim
360 Rolan Garos
250 Majorka
180 Vimbldon
1.000 Toronto
360 Sinsinati
2.000 Ju-Es open
90 Indijan Vels
600 Pariz
1.000 Završni masters
Ukupno: 6.370

Na sreću, Novaku prvo mesto nije prioritet jer je 8. marta prošle godine nadmašio Rodžera Federera i postao teniser sa najviše nedelja na čelnoj poziciji. Zaključno sa ovom nedeljom ukupno će provesti 361 sedmicu na vrhu ATP liste.

Srbin može da žali jedino za tim što je neigranjem na Australijan openu i američkoj turneji propustio šansu da nadmaši čuvenu nemačku teniserku Štefi Graf, koja je na prvom mestu provela 377 nedelja i apsolutni je rekorder u obe konkurencije.

Okrenut grend slemovima

Srbin je ponovo apostrofirao da je okrenut pre svega grend slemovima i tome da nadmaši Rafaela Nadala, koji ima jedan trofej više od njega.

- Što se tiče grend slemova, naravno da su mi prioritet kada je u pitanju nastavak moje karijere i nadam se da ću imati prilike barem na njima da igram i na nekim većim turnirima na ATP turu - zaključio je Novak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
U stvari

pre 2 godine

Što bi rekao naš narod:"Sam pao sam se razbio" Stalno govori "o pravu na izbor" Dakle to je sam "izabrao" . U čemu je sada problem?

AS

pre 2 godine

POŠTO TRAJE OPŠTA HISTERIJA PROTIV SPORTA JADNOM MEDVEDEVU PRETI IZBACIVANJE IZ SVIH TAKMIČENJA.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija