• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

07:00

KRAJ STRAHOVLADE NOVAKA ĐOKOVIĆA! Zvuči neverovatno, ali istina je! Srbin NIJE PRVI NA SVETU!

Reuters

Tenis

KRAJ STRAHOVLADE NOVAKA ĐOKOVIĆA! Zvuči neverovatno, ali istina je! Srbin NIJE PRVI NA SVETU!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković prvi put posle dve godine nije na prvom mestu na ATP listi.

Skupo je Novaka koštala rana eliminacija na turniru u Dubaiju, što je iskoristio Danil Medvedev.  Đoković je senzacionalno poražen od Jiržija Veselog, 123. tenisera planete, dok je Medvedev stigao do polufinala turnira u Akapulku.

Foto: Reuters

 

Rus je sada prvi sa 8.615 bodova, dok drugoplasirani Novak Đoković ima 8.465. Novak je do danas na tronu bio još od 3. februra 2020. godine.

Posle čak 361 nedelje imamo novo ime na čelu ATP liste. Zvuči gotovo neverovatno, ali prethodni teniser van takozvane "velike četvorke" koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej, kojme je uspelo da se nađe na vrhu ATP liste bio je Amerikanac Endi Rodik i to 2004. godine.

Đoković je apsolutni rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste, Rodžeru Federeru je to uspelo zarukom 310 nedelja uzastopno, Rafaelu Nadalu 209, a Endiju Mariju 41. Trocifrenim brojkama mogu da se pohvale i Pit Sampras (286) Džimi Konors (268), Bjern Borg (109), Amdre Agasi (101).

Novak bi mogao da se vrati na tron već 14. marta. Medvedev neće igrati na turniru u Marseju, ša će izgubiti 250 bodova zbog neodbranjene titule iz prošle sezone. Đoković će se vratiti na prvo mesto bar na jednu sedmicu, pa će to biti njegova 362. nedelja na vrhu ATP liste.

Foto: reuters

Danil Medvedev

Medvedev je 27. teniser koji je uspeo da stigne do prvog mesta ATP liste, a ukupno treći Rus koji se našao na vrhu. To su do sada bili Jevgeni Kafeljnikov i Marat Safin.

Treći na svetu je ostao Aleksander Zverev (7,515), Rafael Nadal je posle titule u Akapulku napredovao jendo mesto i sada je četvrti sa 6.515 bodova. Peti je Stefanos Cicipas (6.445), U Top 10 su još Andrej Rubljov (5.000), Mateo Beretini (4.928), Kasper Rud (3.915), Feliks Ože-Alijasim (3.883) i Hubert Hurkač (3.496), izbacio je iz deset najboljih Janika Sinera (3,495).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Ludilo mozga! Krvavi Boris hteo da izvši invaziju na Holandiju! Ne, ovo nije šala: Bivši premijer sve priznao medijima!
BOŽE SAČUVAJ

Ludilo mozga! Krvavi Boris hteo da izvši invaziju na Holandiju! Ne, ovo nije šala: Bivši premijer sve priznao medijima!

Bivši britanski premijer Boris Džonson, koji je zbog uloge u obustavljanju pregovora Rusije i Ukrajine nazvan "krvavi Boris" izjavio je da je u martu 2021. godine naredio vojnim komandantima da osmisle plan napada na holandsku fabriku kako bi obezbedili isporuku pet miliona doza vakcine protiv COVID-19, čiji je izvoz Evropska unija pretila da zabrani Velikoj Britaniji.

29.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija