• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

10:13

PRIJATELJU - 15 GODINA... Đoković poslao emotivnu poruku treneru Vajdi!

printscreen

Tenis

PRIJATELJU - 15 GODINA... Đoković poslao emotivnu poruku treneru Vajdi!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da Marjan Vajda više nije deo njegovog trenerskog tima

Đoković se od trenera oprostio i na društvenim mrežama. Zahvalio mu se na svemu što je učinio za njega u prethodnih 15 godina.

Kakvo zajedničko putovanje moj prijatelju - 15 godina. Bio si uz mene u najvažnijim i nezaboravnim momentima. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na  prijateljstvu i posvećenosti. Uvek ćeš biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da se zahvalim za sve što si uradio za mene - poručio je Nole čoveku za koga kaže da mu je drugi otac.

Vajda je kao trener imao ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos tome da Đoković osvoji 20 grend slem titula i ostvari rekord od čak 361 nedelje na prvom mestu ATP liste.

 

Saradnja Novaka i Vajde počela je 2006. godine pred Rolan Garos i trajala je sve do danas. Slovak nije bio prvi trener Novaku od 2013. do 2016. godine, tada je na tom mestu bio Boris Beker, ali je i dalje bio deo tima.

Foto: AP PHOTO

 

Vajda je bio u Novakovom timu tokom svih 20 osvojenih grend slem turnira, tako da u svom trenerskom CV-u ima devet Australijan opena, dve titule na Rolan Garosu, šest na VImbldonu i tri na US Openu. Bio je deo Novakovog tima tokom svih pet osvojenih finalnih mastersa sezone, a sa Novakom je kao prvi trener uzeo neverovatnih 37 titula na Masters 1.000 turnirima. 

Videćemo da li će nastaviti karijeru ili je 56-godišnji Slovak rešio da napravi pauzu u karijeri.  Takođe, Vajdina ćerka trenira tenis,a pa je moguće da želi da se posveti radi sa njom.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija