• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

12:52

SVI SU U ŠOKU! Posle sankcija za Ruse ovako sad izgleda NOVA ATP LISTA!

reuters

Tenis

SVI SU U ŠOKU! Posle sankcija za Ruse ovako sad izgleda NOVA ATP LISTA!

Podeli vest

Čelnici ITF, ATP i WTA reagovali su nakon što su brojne sportske federacije suspendovale Rusiju sa takmičenja zbog rata sa Ukrajinom

To znači da Rusija neće moći da brani titule ni na Dejvis kupu, ni na Bili Džin King kupu. Zabranjuju se sve takmičenja u Rusiji i Ruskom teniskom savezu, ali ovaj potez neće uticati na igrače.

Taniseri i teniserke Rusije i Belorusije mogu da nastave da igraju, ali pod neutralnom, a ne ruskom zastavom. Pored imena i preizmena ruskih tenisera i teniserki neće biti kao što smo navikli zastave njihove domovine.

Pored imena i prezimena tenisera koji dolaze iz Rusije i Belorusije više nema zastave te zemlje!

Tako su na novoj ATP listi Danil Medvedem, Andrej Rubljov, Aslan Karacev i drugi teniseri i najbolji beloruski teniser Ilja Ivaška, osvanuli bez zastave svoje zemlje.

Foto: printscreen/atp

 

 

- ITF osuđuje rusku invaziju Ukrajine i pomoć koju joj u tome pruža Belorusija. Otkazani su svi turniri pod okriljem ITF-a u ove dve zemlje, a istovremeno su suspendovane Teniska federacija Rusije i Teniska federacija Belorusije do daljeg. ITF ostaje u kontaktu sa Teniskom federacijom Ukrajine i pruža solidarnost ljudima iz ove zemlje - stoji u saopštenju ITF-a.

Foto: printscreen/eta

 

Inače, predsednik Teniskog saveza Ukrajine Seva Kevlič nije zadovoljan i priželjkuje da se uvedu nove zabrane. On želi da zabrane Danilu Medvedevu da igra na grend slem turnirima.

Znam da Medvedev nema veliku povezanost sa Rusijom, dugo je u Francuskoj gde je od detinjstva trenirao. Ali on predstavlja Rusiju, njen je državljanin. Ali nadam se da ovaj konflikt neće potrajati. Briga  me da li je Rusija osvajač Dejvis kupa ili Bili Džin King Kupa. Bila bi najsramotnija situacija da im se to oduzme, a to je dobro oružje.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dexter

pre 2 godine

Neko sme da bude Rus samo pod zastavom Nemacke.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija