• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

13:53

TENISER SE UŽIVO JAVIO IZ RATA I POSLAO BRUTALNE PRETNJE PUTINU: Znam da koristim pištolj, moja deca ne znaju gde sam!

printscreen

Tenis

TENISER SE UŽIVO JAVIO IZ RATA I POSLAO BRUTALNE PRETNJE PUTINU: Znam da koristim pištolj, moja deca ne znaju gde sam!

Podeli vest

Poznati ukrajinski teniser Sergej Stahovski bez vojnog iskustva postao je deo rezervnog sastava vojske posle sukoba sa Ruskom koji nažalost traje već sedam dana

Sergej Stahovski je igrao protiv našeg Novaka Đokovića četiri puta u karijeri, nijednom nije uspeo da ga pobedi, a sada je uzeo pušku i otišao u rat. 

On je sada u  Kijeva, a supruga i deca u Budimpešti. Do tamo su putovali 40 sati. Otac hirurg je ostao u Kijevu kao i njegovi brat i majka. 

- Znam da koristim pištolj. Znam da je ovo bila teška odluka za moju ženu.  Moja deca ne znaju da sam ovde, još uvek ne razumeju šta je rat. Premladi su da znaju šta se dešava - kazao je Stahovski, koji je pretio Vladimiru Purinu:

Nećete naći pravdu u paklu. Putine, mi ćemo plesati na tvom grobu. Nećeš se izvući sa ovim - rekao je Stakovski.

Foto: APphoto

 

- Vojska je otvorila mesto za rezervne vojnike za sve koji žele da se bore i da uzmu oružje i budu deo teritorijalne odbrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošle nedelje, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa svako može da se pridruži. Nemam vojno iskustvo, ali znam da rukujem oružjem - rekao je Stahovski i dodao:

- Nadam se da neću morati da ga koristim, ali ako budem morao, spreman sam. U vazduhu nemamo šanse sa njima, ali u borbama na zemlji smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala.

Kaže da nije mogao da zamisliti da će biti ovakva invazija.S porodicom je bio u Dubaiju na odmoru. Kada je rat počeo, vratio se.

- Ni za milion godina ne bih mogao da zamislim da će Rusija napasti. Prvih dana kada su napali koristeći sve vojne instalacije, ne samo da pokušavaju zauzeti Donjeck i Lugansk, oni žele zauzeti celu Ukrajinu. Nećemo se moći zauvek odupirati ako Rusi nastave da šalju svoje trupe, bez pomoći sveta ne znam da li će Ukrajina preživeti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ti decko nisi normalan, zajedno sa tvojim azovcima i zelenskim

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17