• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2022

19:32

NOVAK SPREMIO VAJDINU ZAMENU! Ko će biti Đokovićev NOVI TRENER!?

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK SPREMIO VAJDINU ZAMENU! Ko će biti Đokovićev NOVI TRENER!?

Podeli vest

Aleks Koreča smatra da će Novak Đoković angažovati još jednog trenera u svoj stručni štab nakon rastanka sa Marjanom Vajdom

Za mnoge je odluka Novaka Đokovića i Marjana Vajde o raskidu saradnje nakon 15 godina bila iznenađenje, te je u stručnom štabu srpskog tenisera ostao samo Goran Ivanišević. Ipak, brojni teniski analitičari veruju da će Đoković uskoro angažovati novo lice. 

Aleks Koreča jedan je od stručnjaka koji veruju da će Novak Đoković, bez obzira na to što je vrhunski igrač, angažovati još jednog trenera, odnosno nekoga ko će raditi određenu vrstu poslova kada je njegova igra u pitanju. 

- Vidimo da je svim tim vrhunskim igračima potreban super trener, ili sjajan bivši igrač, ko zna tenis savršeno i kako je biti na terenu. Potreban im je neko ko im daje veliko samopouzdanje, neko ko obavlja da kažem tako, prljav posao - rekao je Koreča za Eurosport. 

Španac je svestan toga da će biti teško nadomestiti Marjana Vajdu koji je u kontinuitetu sa Novakom radio 15 godina. 

- Marjan je bio trener, nekadašnji igrač, neko ko igru poznaje veoma dobro i nije tako često da dođe do ovakvog razdvajanja. Uglavnom, treneri se rotiraju, ali se ovakvi stručnjaci obično drže stalno, posebno sa igračima koji traju dugo. Na kraju, to ipak pokazuje i da su igračima potrebne neke sveže, nove stvari, a Marjan možda oseća da to ne može da mu da. Ili možda razmišlja u stilu, 'u redu, već sam dao dovoljno, potreban mi je odmor ili da razmislim o sebi, o svojoj porodici - dodao je Španac. 

Foto: reuters

Iako još uvek Novak nije nagovestio da će angažovati još jednog trenera, Koreča smatra da bi ta odluka bili od ključnog značaja za Đokovićevu karijeru. 

- Novak će morati da nađe nekog ko će biti njegova produžena ruka, jer to je bilo ono što je Marjan radio. Ako se Novak iznervira na terenu, Marjan tačno zna kako je potrebno da reaguje i kako da se nosi sa takvim trenutkom, jer ga jako dobro poznaje. Možda će doći neko nov koji će reći, 'nemoj da radiš ovo ili ono, ili smiri se'. Možda to iritira Novaka, otuda, mislim da on mora tačno da zna šta želi od profila narednog trenera, jer će taj inače biti poređen sa Marjanom sve vreme. A to može da bude nezgodno, jer je pred Novakom je barem još tri ili četiri godine igranja, tako da će biti vrlo interesantno videti koga će odabrati, jer je to vrlo važna odluka - zaključio je Koreča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17