• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2022

00:11

UMALO SENZACIJA! Nadal posle DRAME jedva izvukao "živu glavu" u Indijan Velsu!

Tanjug

Tenis

UMALO SENZACIJA! Nadal posle DRAME jedva izvukao "živu glavu" u Indijan Velsu!

Podeli vest

Rafael Nadal i Sebastijan Korda odigrali su susret drugog kola na Mastersu u Indijan Velsu, a Amerikanac je umalo napravio iznenađenje, ali i prekinuo sjajnu seriju Španca koji je slavio 2:1

Nadal je u fantastičnoj formi, neporažen je od početka sezone, ima skor od 15-0 i osvojio je sva tri turnira na kojima je igrao.

Ipak, umalo da tome dođe kraj,  Sebastijan Korda je oduševio publiku, ali posle drame nije slomio favorita!

 

Foto: Tanjug

 

Prethodni put su igrali još 2020. na Rolan Garosu kada je španski teniser slavio lako, izgubivši samo četiri gema. Prvi set je dobio lagano Nadal 6:2, ali onda je Korda dao gas i deklasirao Španca sa 6:1 u drugom!

Foto: Tanjug

 

U trećem setu se vodio rat, koji nije na kraju pripao domaćem teniseru! Viđena je prava drama, siguran servis gem Nadala za početak seta odluke, pa onda 2;3 i brejk Korde!

Duplom servis greškom Nadal je poklonio brejk loptu Amerikanacu koji je ne koristi, a naredni servis Španca bio je prejak. Zatim je Korda pogrešio na bekhendu, pa potom dobio sjajnu razmenu za novo izjednačenje. Međutim, Korda je našao novu snagu i dobio naraedna dva poena i šansu da obori Nadala! 

Foto: Tanjug

 

Imao je sve u svojim rukama Korda, 5:4 u odlučujućem setu i servis, ali Nadal ne bi bio to što jeste da se ne bori do poslednjeg atoma snage! Brejknuo je Sebastijana i vratio se u igru dok je publika uživala!

 

 

Fenomelani Korda je potom stigao do 0:30 na servis Nadala, ali Rafa se borio kao lav! Imao je brejk loptu Amerikanac na 30:40, ali je nije iskoristio, pa je Španac preokrenuo i poveo sa 6:5!

Morao je mentalno da bude jak domaći igrač da bi mogao da se nosi sa jednim od najboljih tenisera svih vremena, ali viđena je rezultatska klackalica na njegov servis! Na kraju je osvojio gem na svoj servis i uveo meč u dramatičnu završnicu, jer je na semaforu stajalo 1:1 u setovima i 6:6 u odlučujućem! 

1:0 je poveo Nadal, a Amerikanac je ubrzo izjednačio, pa je Rafa ponovo došao u prednost 2:1! Osvaja poene Korda na servis Nadala i dolazi na 3:2 u svoju korist! Onda je napravljen četvrti mini brejk u nizu, a drama je dostizala vrhunac- 3:3!

Foto: Tanjug

 

Dolazi do 4:3 Nadal, koji je bio "ošamućen" u jednom periodu meča, a onda i do 5:3! Posle dva sata i 28 minuta igre Nadal je imao tri vezane brejk lopte i iskoristio prvu!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Do juče Nadal nije mogao redovno da hoda a sada od jednom trči bez prestanka od 1- og januara !!!! U Australiji igrao dopingovan pa nastavlja i dalje jer niko ne sme da ga pošalje na doping test !!!! Ovo je neviđena sramota i blamaža za svtski sport !!! MIZERIJA !!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17