• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2022

10:02

ĐOKOVIĆ JE PREŽIVEO PAKAO, ZNA ŠTA JE RAT! Teniser se javio sa ratišta i objasnio koliko Ukrajicima znači Novakova podrška!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ JE PREŽIVEO PAKAO, ZNA ŠTA JE RAT! Teniser se javio sa ratišta i objasnio koliko Ukrajicima znači Novakova podrška!

Podeli vest

Sergej Stahovski, penzionisani ukrajinski teniser, već dugo je u ratu u Kijevu, dok mu je porodica u Mađarskoj

Novak Đoković dopisivao se sa Sergejem Stahovskim koji je na ratištu.  Ukrajinac je objavio i prepisku sa Novakom, koji ga je pitao kako je i da li je na terenu koji je ugrožen.

Ukrajinac kaže da je dobrio podršku od brojnih tenisera, ali da ga najbolje razume Novak Đoković, jer je i on to preživeo kada je bio mali. 

- Pokazao sam Novakovu poruku uz njegovo dopuštenje. Znao sam da će ti značiti Ukrajincima - kazao je Stahovski za Eurosport.

Foto: printscreen

Sergej Stahovski



- Ne poznaju svi Ukrajinci Rišara Gaskea ili Luku Puja, Bedenea.... Podrška od Novaka je drugačija, jer je on preživeo pakao kada je bio mlad. Njegove reči podrške podigle su malo duh Ukrajincima. Razume šta sada prolazi naš narod, naša deca u Ukrajini. Ne bih to nikome poželeo. 

Kaže da, kada se vratio u Krajinu 28. marta, nije mogao da veruje da se priprema rat.

- Nikada u životu ne bih mogao da zamislim da će doći do ovoga. Da ću u svom rodnom gradu patrolirati u uniformi sa pištoljem u rukama. Pet dana pre rata sam bio u Kijevu, mnogi ljudi u američkoj i britanskoj obaveštanoj službi je govorilo da se Rusija sprema da izvrši invaziju. Čak i tada sam bio 100 odsto siguran da se ovo neće dogoditi. Govorio sam da nema šanse da Rusija otvorneo napadne Ukrajinu. Bilo je nerealno, na početku niste mogli da poverujete da se sve ovo dešava. Ali, naviknete se i pokušavate da pronađete način da pomognete svojoj zemlji da preživi.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bravo Nole

pre 2 godine

Nole je na strani Ukrajine i nase brace koja su se tamo preselila u 18. veku. U Ukrajini ima najvise potomaska Srba, posle Srbije. To nam nam je bratska zemlja u punom smislu te reci. Nazalost, nad njima KGB Putin sprovodi genocid! Bravo, Nole Srbine! Uvek treba biti na pravoj strani, a ne biti podanik kao ostali izrodi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija