• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

18:35

PODVIG KARIJERE! Mladi Srbin izbacio četvrtog nosioca! Eliminisao 440 mesta bolje rangiranog tenisera!

Tenis

PODVIG KARIJERE! Mladi Srbin izbacio četvrtog nosioca! Eliminisao 440 mesta bolje rangiranog tenisera!

Podeli vest

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u drugo kolo ATP čelendžera 80 u Zadru, pošto je na startu tog turnira na šljaci pobedio četvrtog nosioca Zdenjeka Kolara iz Češke sa 2:0 (po setovima (6:2, 7:6(7))

U nastavku duela koji je trajao sat i 55 minuta, a prekinut je sinoć zbog mraka pri rezultatu 6:2, 1:1, 577. na ATP listi Međedović je iskoristio sedmu meč loptu protiv 137. igrača sveta Kolara.

Po jakom vetru, 18-godišnji Novopazarac imao je prednost od 5:2 u drugom setu, ali je kod rezultata 5:3 jedini put u meču izgubio servis.

On je propustio tri meč lopte pri vođstvu od 6:5 u drugom setu na servis Kolara i još tri u taj-brejku na 6:4 i 7:6, a sedmu priliku pretvorio je u jednu od najznačajnijih pobeda u dosadašnjoj karijeri.

 

 

Rival Međedovića u osmini finala je 259. sa ATP liste Italijan Andrea Vavasori, koji je u prvom kolu sa sat i 38 minuta u dva seta (6:2, 7:6) savladao 304. tenisera planete Žižena Žanga iz Kine.

Prvi nosilac na turniru u Zadru je Italijan Đanluka Mađer, koji je 99. na ATP listi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija