• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

10:13

SVE JE POZNATO! Rus ovo mora da uradi ako želi Đokovića da baci s trona!

reuters

Tenis

SVE JE POZNATO! Rus ovo mora da uradi ako želi Đokovića da baci s trona!

Podeli vest

Danil Medvedev je ispunio san, bio je prvi teniser sveta, ali se Novak Đoković brzo vratio na tron

Srbin je iskoristio ranu eliminaciju Rusa na mastersu u Indijan Velsu i vratio se na prvu poziciju, iako je u 2022.godini odigrao samo jedan turnir, u Dubaiju.

Novak nije mogao da se takmiči na Australijan openu i brani trofe osvojen prošle godine, jer nije primio vakcinu protiv korone. Potom je priznao celom svetu da se neće predomisliti što se tiče vakcine, čak i ako to znači da neće igrati na najvećim turnirima.

Rus je ispunio san, 18 dana je proveo na prvom mestu na ATP listi, nije se baš proslavio.

- Pitate me da li je bolje biti nedelju dana na prvom mestu ili nikako? Kakvo pitanje. Mislim da je uvek bolje biti prvi pa i ako se to desi samo jednom - rekao je nedavno Danil Medvedev.

Sa 8.465 bodova Novak Đoković je opet na tronu, dok Danil Medvedev ima 8.410 bodova. Rus će već na mastersu u Majamiju dobiti priliku da se vrati na tron.

Foto: Tanjug

Danil Medvedev

On brani 180 bodova koje je osvojio 2021. godine, pa je promoran da dođe marem do polufinala kako bi opet pretekao Novaka.

Ali, neće mu biti lako.Medvedev je  slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom kolu čeka bolji iz duela Federika Delbonisa i Endija Mareja. U trećem kolu bi mogao da ga sačeka Kristijan Garin iz Čilea, dok bi u osmini finala mogao da odmeri snage sa Robertom Bautistom Agutom. U potencijalnom četvrtfinalu bi najverovatnije trebalo da igra sa Denisom Šapovalovim, a među kandidatima su i Aslan Karacev i Hubert Hurkač. U polufinalu bi mogao da odmeri snage sa Stefanosom Cicipasom, Feliksom Ože-Alijasimom ili Karlosom Alkarazom

Đoković bi trebalo da bude prvi do 4. aprila, pošto se master u Majamiju igra od 21. marta do 3. aprila. To znači da će doći do 363. nedelje na vrhu ATP liste. Novi rekord koji je na meti našeg asa je 377 nedelja na prvoj poziciji, koji drži Štefi Graf.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija